Femeile insarcinate internate cu COVID-19 sunt mai putin predispuse la o forma simptomatica a bolii

Actualizat: 03 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Studii recente spun ca femeile insarcinate internate in spital cu noul coronavirus sunt mai putin predispuse in a manifesta simptome. Ele prezinta, insa, un risc mai mare de a fi plasate in terapie intensiva decat cele care nu sunt insarcinate dar cu varste similare.


Rezultatele sunt bazate pe 77 de studii realizate la nivel global si publicate in Bristish Medical Journal. Acestea au certetat 11.432 de femei insarcinate internate in spital cu suspiciune de Covid-19 sau diagnosticate cu aceasta boala.


Analiza arata ca femeile gravide ar prezenta un risc crescut de a avea nevoie de internare la sectiile de terapie intensiva decat femeile cu varsta similara, care nu sunt insarcinate. Acest lucru ar putea fi cauzat partial de faptul ca sistemul imunitar al mamei este de multe ori compromis pentru a proteja copilul, iar plamanii si sistemul cardiovascular sunt deja sub presiune in timpul sarcinii.


Comparativ cu femeile care nu sunt insarcinate, dar cu varsta reproductiva, femeile insarcinate, diagnosticate cu COVID-19 sunt mai putin predispuse sa aiba simptome de febra, potrivit studiului. Aproximativ 4 din fiecare 100 de femei insarcinate bolnave de coronavirus au nevoie de terapie intensiva, spun cercetatorii.


Au fost depistate primele cazuri de reinfectare cu COVID-19, in Romania


Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat recent ca la nivelul tarii exista "cateva" cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care in acest moment sunt studiate de specialisti.
"Se discuta la nivelul grupurilor stiintifice reinfectari in contextul unor posibile tulpini noi aparute. Sunt cateva cazuri care au fost declarate in Romania, dar in acest moment le studiem", a spus Tataru, potrivit HotNews.


Totodata, ministrul a reaminti faptul ca Romania este acum in cea de-a doua faza a primului val pandemic, pe un platou care spera sa poata fi mentinut in conditiile in care luna septembrie va fi marcata de inceperea noului an scolar, alegeri, redeschiderea restaurantelor, dar si de reintoarcerea romanilor din concedii.

Sursa: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2020/sep/01/pregnant-women-in-hospital-with-covid-19-may-not-show-symptoms-study-finds


Citeste si despre:

Simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii Ce pericole mai putin cunoscute ascund somniferele Tari in care femeile insarcinate nu trebuie sa calatoreasca 7 gustari sanatoase si hranitoare pentru femeile insarcinate De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Simptome mai putin cunoscute ale lipsei de nutrienti 7 lucruri mai putin cunoscute despre virusul HPV Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara 4 lucruri mai putin cunoscute despre sexul oral 5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate 7 moduri simple sa mancati mai putin zahar 8 lucruri mai putin cunoscute despre stangaci Infectiile urinare: de ce sunt mai frecvente in sezonul rece si cum le putem preveni Produsele organice sunt mai sanatoase Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament