Eurocopter Romania a livrat azi un elicopter EC135 nou Ministerului Sanatatii din Romania

Actualizat: 15 Decembrie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Eurocopter Romania a livrat azi un elicopter EC135 nou Ministerului Sanatatii din Romania in cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat Ministrul Sanatatii, dl. Ritli Ladislau, Subsecretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Dr. Raed Arafat, Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, dl. Mihai Capra, Ambasadorul Frantei in Romania, Excelenta Sa Henri Paul Ambasadorul Germaniei in Romania, Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, alaturi de reprezentanti ai companiei Eurocopter, domnii Jean-Louis Mascle, Director General Eurocopter Romania si Xavier Poupardin, Vicepresedinte al programului EC135 in cadrul Eurocopter Group.

Aceasta prima livrare vine ca urmare a atribuirii contractului-cadru societatii Eurocopter Romania in luna august. Acordul cadru prevede achizitionarea a sase elicoptere de catre Ministerul Sanatatii.

Elicopterul EC135 s-a livrat la doar 5 luni dupa semnarea contractului si va fi folosit pentru misiuni medicale de urgenta, pentru a veni in sprijinul populatiei generale din Romania. Aceasta livrare este parte a unui program pe scara larga lansat de Guvern pentru a-si dezvolta capacitatile medicale de evacuare, program ce include planuri pentru marirea flotei existente.

Ministerul Sanatatii detine deja doua elicoptere EC 135, detinute de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Aceasta noua livrare confirma faptul ca EC135 indeplineste la cele mai inalte standarde solicitarile misiunilor medicale de evacuare.

La ceremonie, domnul Jean-Loius Mascle, Director General Eurocopter Romania, a vorbit despre importanta acestei noi livrari: "Aceasta este o zi mare pentru Eurocopter Romania. Livrarea acestui elicopter EC135 ilustreaza angajamentul nostru fata de proiectarea de produse in stransa colaborare cu clientii companiei si promovarea in continuare a dezvoltarii misiunilor de urgenta medicala. De asemenea, este o dovada suplimentara a increderii pe care Guvernul roman o are in filiala noastra. "

Eurocopter Romania a fost fondata in urma cu peste un deceniu si este un jucator-cheie in activitatile de revizie, reparatie si retrofit de elicoptere. Peste o suta elicoptere de tipul Puma, Puma Super, Dauphin si EC135, din intreaga lume au fost la revizie la sediul filialei din Brasov. in plus fata de activitatile de intretinere, Eurocopter Romania a livrat mai mult de 25 de elicoptere noi si pre-detinute.

EC135 a devenit sinonim cu modernitate si inovatie. in conformitate cu reglementarile internationale de securitate in aviatie, elicopterul este echipat cu doua motoare si poate atinge o viteza de pana la 254 de km/ h, pe o distanta medie de aproximativ 635 km. Eurocopter a avut un mare succes cu acest tip de elicopter in toata lumea datorita manevrabilitatii sale excelente, agilitatii remarcabile si ratei ridicate de disponibilitate (98%).

Alte puncte forte carora se datoreaza succesul elicopterului EC135 sunt costurile reduse de exploatare si intretinere, durabilitatea si nu in ultimul rand, gama larga de utilizari pe care le ofera operatorilor sai: training, misiuni de supraveghere a parcurilor eoliene de tip "offshore" si a platformelor petroliere, precum si o gama larga de activitati in domeniul aplicarii legii si al pazei frontierei.


Citeste si despre:

Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat? Radioterapia salveaza vieti, iar cancerul este invins Legislatia privind vaccinarile Locuri cu risc de contactare a bolilor hepatice Primele semne ale diabetului la copii. Ce trebuie sa aiba parintii in vedere Mentinerea statusului optim al vitaminei D poate asigura protectie impotriva Covid-19? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cand si de ce se prescriu remedii homeopate? Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006