Peste 85% dintre romani merg la stomatolog numai cand acuza dureri mari

Actualizat: 07 Martie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sub 15% dintre romani merg la controale stomatologice periodice, pentru a evita aparitia problemelor, in timp ce majoritatea ajung in cabinet numai cand acuza dureri mari, potrivit estimarilor facute de catre medici.

"Numarul celor merg la stomatolog pentru controale de rutina a crescut cat de cat in ultima perioada, insa nesemnificativ in comparatie cu cel al pacientilor care se duc la cabinet numai cand au urgente", a declarat, pentru NewsIn, prof. dr. Constantin Varlan, de la Universitatea de Medicina si Farmacia "Carol Davila" din Bucuresti.

Tot in ultima perioada, specialistii au constatat cresterea incidentei hipersensibilitatii dentinare in randul persoanelor cu boli de nutritie, in special al celor tinere. Hipersensibilitatea dentinara, care se manifesta prin senzatie de durere a dintilor la cald si rece, afecteaza in prezent circa 30% dintre romani.

"Deloc paradoxal, un pacient care se spala frecvent pe dinti si care bea sucuri din fructe proaspete are toate sansele sa dezvolte aceasta hipersensibilitate", mai spune prof. dr. Varlan.


Citeste si despre:

Mergem la stomatolog in timpul sarcinii? Cum scapi de durerile de cap fara medicamente Dismorfofobia peniana (sindromul penisului scurt) 8 cauze ale colesterolului marit De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? Prevenirea infectiilor de tract urinar Controlul dentar de specialitate la 6 luni si igienizarea dentara profesionala periodica Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 5 semne care anunta instalarea prediabetului Guta – factori de risc, simptome si tratament Nu lua pastile fara sfatul medicului! Pot avea urmari extrem de grave Principalele simptome ale afectiunilor urinare feminine Cauzele aparitiei sindromului premenstrual Care este varsta optima pentru a avea un copil? Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie
Cere sfatul medicului ×