Cum iti poate salva viata consumul de avocado

Actualizat: 22 Februarie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Avocado este un fruct cu multiple beneficii pentru sanatate, motiv pentru care el nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta.

Originar din America de Sud, acesta poate fi folosit la prepararea unui smoothie delicios sau pentru o salata gustoasa.

Scade riscul bolilor cardiovasculare

Este de ajuns sa mananci jumatate de avocado in fiecare zi pentru a reduce nivelul colesterolului "rau" din sange.

De asemenea, compusii care se gasesc in avocado au si capacitatea de a reduce nivelul trigliceridelor cu pana la 20%, o alta amenintare pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange.

Asadar, nu ezita sa consumi avocado, pentru a tine nivelul colesterolului sub control.

Util in curele de slabire

In 100 de grame de avocado se gasesc 160 de calorii si doar un gram de zaharuri. Asigura 27% din necesarul zilnic de fibre si doua grame de proteine, ceea ce inseamna ca este de ajutor si persoaneleor care se lupta cu kilogramele in plus. Este bogat in grasimi sanatoase, 15% din cantitatea de care are nevoie in fiecare zi corpul nostru, grasimi care sunt utile organismului pentru producerea de energie.

Intareste sistemul imunitar

Avocado contine nu mai putin de 20 de vitamine si minerale, ceea ce il face ideal pentru a intari imunitatea. Daca simti ca esti in pragul unei raceli sau al unei gripe, prepara-ti o salata din avocado. Acidul oleic care se gaseste in avocado este o grasime mononesaturata care previne aparitia inflamatiilor in corp.

O actiune benefica a acestui fruct asupra sistemului imunitar se datoreaza si continutului ridicat de vitamina C - 17% din doza zilnica recomandata.

Exista anumite dovezi care sustin ca avocado previne si aparitia unor forme de cancer. Totodata, datorita antioxidantilor pe care ii contine, impiedica multiplicarea celulelor canceroase, in cazul pacientilor care au aceasta afectiune.

Pentru o buna functionare a sistemului nervos

Multe persoane se confrunta cu deficit de potasiu, mineral care se gaseste din abundenta in avocado. Acesta este foarte important pentru sanatatea sistemului nervos, caci protejeaza neuronii si creste capacitatea de concentrare. O cantitate de 100 de grame de avocado asigura 14% din cantitatea zilnica de potasiu de care avem nevoie.

Potasiul este benefic si pentru sanatatea vaselor de sange, caci previne ingrosarea acestora. Astfel, scade riscul unui infarct, cat si cel al unui accident vascular cerebral.

Mentine vederea agera

Acest fruct are si un continut ridicat de antioxidanti, cei mai importanti dintre acestia fiind luteina si zeaxantina, care asigura sanatatea ochilor. Lipsa acestor compusi poate duce la apritia degenerescentei maculare, o boala care poate sa duca la orbire. De asemenea, s-a constatat ca persoanele care au inclus avocado in dieta lor aveau un risc mai scazut de cataracta.

Benefic femeilor insarcinate

Un fruct de avocado asigura 20% din cantitatea necesara de acid folic, vitamina esentiala pentru femeile insarcinate. Acidul folic ajuta fatul sa se dezvolte sanatos. De asemenea, in 100 de grame de avocado se gaseste 7% din ncesarul zilnic de magneziu, mineral care previne aparitia starilor nervoase si ajuta la o mai buna concentrare.


Citeste si despre:

Beneficiile consumului de avocado Avocado si functia hepatica Dieta o2 Plan de detoxifiere pentru 7 zile 9 trucuri pentru o piele sanatoasa pe timpul iernii Adevarul din spatele miturilor despre sanatate 7 salate pe care copiii le vor adora Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Ingrijirea parului toamna Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale Frumusete din interior catre exterior Dieta Ornish Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna Grasimile benefice si nocive din alimente