ULEI DE CATINA, capsule gelatinoase moi (perle)

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Gastrita, ulcer gastro-duodenal, ca adjuvant. Rinite acute si cronice, faringite

Doze si mod de administrare
1 capsula de 3 ori pe zi, de preferat cu 1/2 ora inaintea meselor principale. Instilatii in fiecare nara, la adult cate 4 picaturi, la copii cate 1-3 picaturi (in functie de varsta), de 2-4 ori/zi.

Compozitie
Ulei de catina 0,24975 g, acetat de alfa-tocoferol 0,00025 g, gelatina 0,1083 g, glicerina 0,0360 g, nipagin 0,0003 g, apa distilata 0,1554 g.

Actiune terapeutica
Bogatia de ingrediente bioactive, fiecare cu actiunea sa specifica, fac din uleiul de catina o materie prima cu multiple efecte benefice pentru industria cosmetica. produsele cosmetice ce contin ulei de catina au proprietati nutritive, cicatrizante, emoliente si de protectie antisolara. Uleiul de catina combate imbatranirea prematura a epidermei prin efectul antiradicalic si prin refacerea tesutului conjunctiv alterat de varsta. Se pot folosi cu succes in tratamentul eczemelor, a iritatiilor si a pruritului, in orice leziune.
Tonifiant general, antianemic; vitaminizant, imunoactivant, regenerator al pigmentilor retinieni, protector coronarian, previne scleroza, incetineste procesul de imbtranire, previne aparitia cancerului. antiinflamator, decongestiv si antiseptic la nivelul mucoasei nazale.

Contraindicatii
Copii mai mici de 3 ani, glaucom cu unghi inchis, alergie la una din componente; prudenta la hipertensivi, coronarieni si hipertiroidieni. Efedrina continuta figureaza pe lista substantelor dopante (este interzisa la sportivi).

Reactii adverse
Uneori dupa folosirea preparatului poate aparea halena caracteristica. Rareori reactii alergice; administrarea timp indelungat poate provoca uscaciunea mucoasei nazale, rinita iatrogena, cefalee, insomnie, palpitatii; la copiii mici efedrina poate fi cauza de efecte toxice sistemice.

Citeste si despre:

Catina - cum o prepari, beneficii si contraindicatii Afectiuni care se pot ameliora cu ajutorul catinei Infectiile vaginale micotice De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3 Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Glutamatul de sodiu utilizat ca adaos alimentar - un pericol pentru sanatate Uleiul de catina Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Care este cel mai bun ulei pentru gatit
Cere sfatul medicului ×