TREDAPTIVE, comprimate

Prospect

Publicat: 27 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Comprimate cu eliberare modificata cu 1000 mg acid nicotinic si 20 mg laropiprant; cutie x 1 blist. x 14 sau 28 comprimate

Indicatii:
Tratamentul dislipidemiei, in special la pacientii cu dislipidemie mixta combinata (caracterizata prin concentratii crescute de ldl-colesterol si trigliceride si concentratii scazute de hdl-colesterol) si la pacientii cu hipercolesterolemie primara (familiala heterozigota si nonfamiliala), singur sau in asociere cu statine.

Doze si mod de administrare:
Doza initiala este de un comprimat o data pe zi, seara. Dupa patru saptamani, se recomanda trecerea la doza de intretinere de 2 comprimate seara la culcare.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate. disfunctie hepatica semnificativa sau inexplicabila. ulcer peptic activ. hemoragie arteriala.

Atentionari:
Precautii la pacientii care consuma cantitati mari de alcool etilic si/sau au antecedente de boala hepatica; la pacienti cu factori predispozanti pentru rabdomioliza; pacienti cu disfunctie renala; pacienti cu angina instabila sau in faza acuta a IM; pacienti cu guta. Pacientii diabetici sau potential diabetici trebuie monitorizati cu atentie. Poate fi necesara ajustarea dietei si/sau tratamentului hipoglicemiant. Nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.

Reactii adverse:
Hiperemie cutanata tranzitorie; ameteli, cefalee, parestezii; diaree, dispepsie, greata, varsaturi; eritem, prurit, eruptii cutanate tranzitorii, urticarie; cresteri ale valorilor ALT si/sau AST, glicemiei in conditii de repaus alimentar, acidului uric; cresteri ale valorilor CK, bilirubinei totale, scaderi ale valorilor fosforului si ale numarului de trombocite.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×