TRAMAL, sol. int.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidr. 50 mg (cutie cu 5 buc.); solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidr. 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml); supozitoare continand tramadol clorhidr. 100 mg (cutie cu 5, 10 sau 20 buc.).

Actiune terapeutica: analgezic cu actiune intensa.

Indicatii: dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice.

Mod de administrare: In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data; oral 20 picaturi (50 mg) o data; rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare).

Reactii adverse: Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala.

Contraindicatii: Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare).

Citeste si despre:

Botulismul, factori de risc si managementul bolii Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Infectii cu Mycoplasma si Ureaplasma Patologie traumatica - plagi si contuzii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Durerile de calcai – cauze si tratament nechirurgical