Tractocile, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 03 Mai 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Tractocile este o solutie injectabila si un concentrat din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare in vena). Ambele contin substanta activa atosiban (7,5 mg pe mililitru).
Indicatii
Tractocile se utilizeaza pentru a intarzia nasterea la femeile gravide adulte, in varsta de cel putin 18 ani, a caror sarcina este intre 24 si 33 de saptamani, atunci cand acestea prezinta semne ca ar naste inainte de termen (prematur). Aceste semne includ:
contractii regulate cu durata de cel putin 30 de secunde, cu o frecventa de cel putin patru contractii la fiecare 30 de minute;
dilatatie cervicala (a colului uterin) de 1 pana la 3 cm si stergerea colului uterin (un parametru al grosimii cervicale) de 50% sau mai mult. In plus, fatul trebuie sa prezinte o frecventa cardiaca normala. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Tractocile trebuie efectuat de un medic cu experienta in tratamentul nasterilor premature. Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa stabilirea diagnosticului de nastere prematura. Tractocile se administreaza intravenos in trei etape, timp de maximum 48 de ore: o injectie initiala in vena (6,75 mg), urmata de o perfuzie cu doze mari (18 mg pe ora) cu o durata de trei ore, apoi o perfuzie cu doze mai mici (6 mg pe ora) care dureaza pana la 45 de ore. In cazul in care contractiile reapar, tratamentul cu Tractocile poate fi repetat de cel mult trei ori in timpul sarcinii.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Tractocile, atosibanul, este un antagonist al hormonului natural oxitocina. Aceasta inseamna ca atosibanul blocheaza actiunea oxitocinei. Oxitocina este hormonul implicat in initierea contractiilor uterine. Prin blocarea actiunii oxitocinei, Tractocile previne contractiile si determina relaxarea uterului, intarziind nasterea.

Contraindicatii
Tractocile nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la atosiban sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie utilizat la femeile a caror sarcina este mai mica de 24 de saptamani sau mai mare de 33 de saptamani la femeile care prezinta ruptura prematura a membranelor (ruperea prematura a apei) dupa saptamana 30 de sarcina, sangerare uterina, eclampsie (o afectiune periculoasa aparuta la sfarsitul sarcinii determinata de toxinele din sange), preeclampsie (o afectiune care poate duce la eclampsie) sau probleme cu fatul sau placenta sau cand continuarea sarcinii poate fi periculoasa pentru mama sau fat. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Tractocile (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este greata. La nou-nascut nu s-a observat niciun efect secundar. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Tractocile, a se consulta prospectul.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate
Cere sfatul medicului ×