SEMEN LINI samanta de in, fragmente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Administrarea interna a preparatelor pe baza de in
In caz de constipatie, semintele de in se iau intern (1-2 linguri) cu apa. in celalalte tulburari in care inul se recomanda, se administreaza un macerat obtinut dintr-o lingura de seminte tinute in apa, timp de o ora, la temperatura camerei. Dupa scurgerea timpului de macerare, lichidul se strecoara si se bea dintr-o data. Se recomanda sa se prepare si sa se bea 3-4 astfel de portii pe zi.
Uleiul de in se administreaza ca atare (2-2 lingurite pe zi) sau se foloseste in salatele de cruditati.

Contraindicatii, reactii adverse
Faina de in (Farina Lini) nu se administreaza intern, caci contine glicozizi care se transforma in acid cianhidric, substanta iritanta si toxica pentru tubul digestiv. Semintele de in folosite in fitoterapie, trebuie sa fie mature (coapte) si in stare buna (semintele rancede sunt toxice). Mucilagiile din semintele de in pot interactiona in mod negativ cu principiile laxative sau purgative ale diferitelor produse farmaceutice, folosirea lor concomitenta fiind contraindicata. S-a constatat ca toate preparatele pe baza de seminte de in, care se administreaza intern, reduc considerabil absorbtia tuturor substantelor din medicamente .
Nu se administreaza seminte intregi in caz de obstructii sau hemoragii ale tubului digestiv. Este bine sa nu se recurga la tratamente interne pe baza de in in sarcina, alaptare si cancer de prostata.

Citeste si despre:

Proceduri cosmetice: liftingul facial Fracturile diafizare ale femurului (fracturi la nivelul coapsei) Cand si de ce apare tendinopatia Informatii esentiale despre biopsia hepatica Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Semne de boala la nivelul organismului NEOSCOPE - Dermoingrijirea cu efect de lifting Punctia trofoblastica – metoda invaziva de diagnostic Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Endometrioza - dieta recomandata