REWODINA 25, compr.film.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilopoietica, artroze, afectiuni reumatice extraarticulare, criza de guta; stari inflamatorii dureroase postoperator, posttraumatice, dupa extractii dentare, inflamatii dureroase in sfera pelvina.

Contraindicatii:

Ulcer gastro-duodenal activ, sangerari gastro-intestinale, leucopenie, trombocitopenie, porfirie, intoleranta la antiinflamatorii inhibitoare ale ciclooxigenazei (reactii anafilactoide in antecedente); prudenta in caz de antecedente ulceroase, la astmatici (risc sporit de reactii anafilactoide), la cardiaci si hipertensivi, la renali, in insuficienta hepatica; prudenta in timpul sarcinii, nu se administreaza in ultimul trimestru si la termen; prudenta la copii si la batrani.

Asocierea cu glucocorticoizi sau alte antiinflamatorii nesteroidiene creste riscul sangerarilor digestive si al ulcerului; diclofenacul mareste concentratia plasmatica a litiului si a digoxinei (risc de reactii toxice), favorizeaza retinerea potasiului sub influenta spironolactonei, micsoreaza efectul furosemidului si al medicatiei antihipertensive.
Actiune:

Antiinflamator nesteroidian (din grupa derivatilor arilacetici), are efecte antiinflamatorii, analgezice si antipiretice intense, actionand ca inhibitor al ciclooxigenazei; este un antireumatic eficace.
Reactii adverse:

Uneori greata, diaree, epigastralgii (mai ales la inceputul tratamentului), sangerari digestive minore; ocazional eruptii cutanate, edeme periferice, cefalee, ameteli; rareori afectarea ficatului cu cresterea transaminazelor, afectarea rinichiului; foarte rar reactii anafilactoide (comune pentru toate antiinflamatoriile nesteroidiene), tulburari ale hematopoiezei.

Citeste si despre:

Hidroterapia 10 sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor racelii Tratamentul fracturii cotului Retinopatia sau retinita pigmentara De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Ecografia prenatala Cat de des ar trebui sa urineze o persoana? Dieta de vis - slabiti in timp ce dormiti Aveti probleme in a atinge orgasmul? - Un ghid pentru femei Ceapa - 100% sanatate naturala