RELPAX, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 19 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 20 mg, 40 mg; ct. x 1 blist. x 2 sau 3 cpr., ct. x 2 blist. x 3 cpr. (20 mg, 40 mg); ct. x 2 blist. x 2 cpr. (40 mg)

Indicatii:
Tratamentul acut al fazei dureroase a crizei migrenoase, cu sau fara aura.

Dozare si mod de administrare:
Administrarea trebuie facuta cat mai rapid dupa debutul crizei migrenoase, dar eletriptanul poate fi eficace si daca este administrat mai tarziu pe parcursul crizei. Se poate folosi la adultii intre 18-65 ani, doza initiala recomandata fiind de 40 mg. intrucat nu au fost evaluate eficacitatea /sau siguranta, nu se va administra la alte grupe de varsta.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la bromhidratul de eletriptan sau la excipientii produsului. Pacienti cu insuficienta severa renala sau hepatica, hipertensiune arteriala moderata sau severa sau hipertensiune arteriala usoara netratata, boala coronariana confirmata, inclusiv cardiopatie ischemica (angina pectorala, antecedente de infarct miocardic sau ischemie silentioasa confirmata), simptome obiective sau subiective de cardiopatie ischemica sau angina Prinzmetal, aritmii semnificative sau insuficienta cardiaca, pacienti cu boli vasculare periferice, antecedente de accident vascular cerebral (avc) sau atac ischemic tranzitoriu (AIT).

Atentionari:
Eletriptan nu trebuie administrat concomitent cu alti inhibitori potenti ai CYP3A4, de exemplu ketoconazol, itraconazol, eritromicina, claritromicina, josamicina si inhibitori de proteaza (ritonavir, indinavir si nelfinavir). Trebuie administrat numai daca diagnosticul de migrena este stabilit cu certitudine. Nu este indicat pentru tratamentul migrenei hemiplegice, oftalmoplegice sau bazilare. Reactiile adverse pot fi mai frecvente in cazul administrarii concomitente de triptani si preparate vegetale continand sunatoare (Hypericum perforatum).

Reactii adverse:
Astenie, somnolenta, greata, vertij, simptome toracice (dureri sau constrictie toracica), faringita, senzatie de constrictie faringo-laringiana, frisoane, palpitatii, tahicardie, senzatie de caldura sau inrosirea fetei, dureri abdominale, lombalgii, mialgii, transpiratie.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×