CLARITROMICINA, suspensie uz pediatric

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Suspensie de uz pediatric. Flacoane, continnd dupa reconstituire 60 si 100 ml suspensie -claritromicina 125 mg/5 ml.

Actiune terapeutica
Claritromicina este un antibiotic apartinnd familiei macrolidelor. .

Indicatii
Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la claritromicina. Infectiile tractului nazofaringian (amigdalite, faringite), si ale sinusurilor paranazale.
Infectiile tractului respirator inferior: bronsite, pneumonii bacteriene si pneumonii atipice.
Infectii ale pielii: impetigo, erizipel, foliculite, furunculoze si placi septice.

Mod de administrare
Doza zilnica n mod uzual recomandata este de 15 mg/kg corp/zi, fractionata la 12 ore.

Supradozare
Daca au fost ingerate doze mari de Claritromicina, pot surveni tulburari gastro-intestinale. Pot surveni de asemenea reactii sistemice, care trebuie tratate imediat cu spalaturi gastrice si prin masuri de sustinere. Deoarece Claritromicina nu poate fi eliminata din organism prin hemodializa sau prin dializa peritoneala, este necesar sa fie luate masuri energice pentru eliminarea din tractul digestiv a drogului nca neabsorbit, aplicnd n acelasi timp o terapie simptomatica adecvata.

Contraindicatii
Claritromicina este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate la macrolide. Sarcina. Alaptare. insuficienta hepatica severa.

Reactii adverse
Dupa administrarea orala a Claritromicinei, s-au raportat unele tulburari gastro-intestinale (greata, pirozis, dureri abdominale, diaree), cefalee si rash cutanat. Ca si n cazul altor antibiotice, n timpul tratamentului cu Claritromicina se pot rareori nregistra suprainfectii cu bacterii rezistente sau cu fungi, necesitnd ntreruperea administrarii si adoptarea unei conduite terapeutice adecvate.

Citeste si despre:

Expunerea medicala in radiologia pediatrica Miocardita pediatrica EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri Ce este si cum tratam scleroza multipla pediatrica Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Deformarile piciorului in populatia pediatrica Automedicatia in cazul copiilor – ce riscuri exista atunci cand parintii le dau medicamente fara sa consulte pediatrul? Obezitatea si hipertensiunea arteriala pediatrica Abcesul perianal in pediatrie De vorba cu Dr. Bulescu Cristian, despre pregatirea pentru o interventie chirurgicala cardiovasculara pediatrica