RANIL, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
1 comprimat filmat contine: verapamil clorhidrat 40 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica
Ranil este un blocant al canalelor. Scade consumul miocardic de oxigen si diminueaza rezistenta vasculara periferica, reducand in acest fel travaliul cardiac. Ranil este aproape in totalitate absorbit dupa administrare orala, iar metabolizarea de prim-pasaj a substantei in metabolitii activi are loc la nivel hepatic. Efectul apare la aproximativ 30 minute dupa administrarea orala, fiind maxim dupa 5 ore de la administrare. Timpul de injumatatire plasmatic este de cca. 3-12 ore. impreuna cu metabolitii sai, este excretat renal. Ranil nu este contraindicat la diabetici si nu cauzeaza brohospasm, deci poate fi folosit de pacienti cu boli respiratorii obstructive.

Indicatii
angina pectorala; tratamentul si profilaxia tahicardiilor supraventriculare; hipertensiune arteriala.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-2 tablete de 3 ori pe zi in timpul meselor. Nu trebuie depasita doza de 480 mg/zi.
Copii: 5 mg/kg corp/zi. Nu trebuie depasita doza de 10 mg/kg corp/zi. Desi in urma studiilor efectuate nu a fost dovedit nici un fel de efect teratogen, verapamilul trebuie administrat doar daca este neaparata nevoie la femeile gravide si la cele in perioada de lactatie.

Contraindicatii
Bloc AV de gradul II si III, soc cardiogen, hipotensiune severa (daca nu este cauzata de tahicardie), bradicardie pronuntata, sindrom sinusal si I.C. decompensata, infarct miocardic recent.

Reactii adverse
Ocazional s-au raportat constipatii, vertij, cefalee si reactii alergice usoare.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×