ONDARAN, comprimate orodispersabile

Prospect

Publicat: 25 Februarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Comprimate orodispersabile 4 mg, 8 mg; cutie x 1 folie x 10 cpr.

Indicatii:
Greturi si varsaturi produse de citostatice si radioterapie sau postoperatorii.

Doze si recomandari:
Greata si varsaturi produse de citostatice si radioterapie. adulti: 8 mg/zi administrate intravenos sau intramuscular lent, inaintea chimio- sau radioterapiei. Pentru protejarea fata de efectul emetic intarziat sau prelungit (dupa 24 de ore) se da oral. Dozele intre 8-32 mg se administreaza in perfperfuzie intravenoasa, diluata in 50-100 ml sol. salina izotona adm. in cel putin 15 minute Alternativ, se pot da 8 mg inaintea chimioterapiei, in injectie lenta intravenoasa sau intramuscular, urmata de 2 doze de 8 mg injectabile intravenos sau intramuscular la intervale de 2-4 ore sau in perfuzie continua, 1 mg/ora, timp de pana la 24 ore. Se poate asocia un glucocorticoid inj. intravenos inaintea chimioterapicului. copii: doza unica intravenos de 5 mg/m2 inaintea chimioterapiei. Se continua admimistrarea 5 zile dupa terminarea curei de citostatice. Pentru prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor post-operatorii. adulti: 4 mg injectabil intramuscular sau intravenos lent, in faza de inductie a anesteziei si postoperator. copii: intravenos lent 0,1 mg/kg, maxim 4 mg, inainte sau dupa inductia anesteziei.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la ondansetron sau la oricare dintre componentii produsului. sarcina si alaptare.

Atentionari:
Pacienti cu afectiuni hepatice: doza maxima 8 mg/zi. hipersensibilitate la tropisetrona si alte antiserotoninice. In caz de obstructie intestinala subacuta.

Reactii adverse:
Frecvent cefalee, bufeuri, sughit; ocazional cresteri asimptomatice ale transaminazelor; constipatie; reactii de hipersensibilitate, chiar soc anafilactic; tulburari vizuale tranzitorii si ameteli la adm. rapida; reactii extrapiramidale, distonii, convulsii; dureri anginoase, aritmii, bradicardie, hipertensiune arteriala; reactii locale la nivelul injectarii intravenoase.

Citeste si despre:

De ce apar eructatiile? Afla principalele cauze care determina aparitia acestora Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii