MOTILIUM LINGUAL, liofilizant oral

Prospect

Publicat: 13 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Liofilizant oral 10 mg; cutie x 3 blist. x 10 liof. orale

Indicatii:
Sindromul dispeptic complex (golire gastrica intarziata, reflux gastro-esofagian si esofagite). greata si voma (indicatie specifica este greata si voma provocata de antagonisti ai dopaminei).

Doze si mod de administrare:
Dispepsie cronica: Adulti: 10 mg de 3 ori/zi, cu 15-30 min inainte de mese. Copii peste 5 ani: 2,5 mg/10 kg de 3 ori/zi, inainte de mese. Cand rezultatele nu sunt satisfacatoare, dozajul de mai sus poate fi dublat. Stari acute si subacute (in special greata si voma): Adulti: 20 mg de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. Copii peste 5 ani: 5 mg/10 kg, de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. La pacientii cu IR, frecventa administrarii trebuie redusa.

Contraindicatii:
Intoleranta cunoscuta la medicament. Cand stimularea motilitatii gastrice poate fi periculoasa. Pacienti cu prolactinom. Copii sub 5 ani.

Atentionari:
In afectiuni hepatice si renale. Atentie in cazul adm. concomitente cu: medicamente anticolinergice, antisecretoare si antiacide. Precautie la femei insarcinate sau in perioada de alaptare.

Reactii adverse:
Crampe intestinale tranzitorii. Fenomene extrapiramidale. crestere a nivelului prolactinei care poate duce la galactoree si ginecomastie. reactii alergice (prurit, urticarie).

Citeste si despre:

Implicatiile fumatului in igiena orala Informatii despre sanatatea orala Candidoza orala si aftele Igiena orala Bolile sistemice determinate de infectiile orale Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Sarcina si igiena orala Cancerul oral Sexul oral poate raspandi bolile cu transmitere sexuala (BTS) Herpesul oral (HSV-1) Candidoza orala