MEPROBAMAT, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
In tratamentul unor stari de anxietate si tensiune psihica, sindrom psihovegetativ; ca miorelaxant, singur sau in asociere cu un analgezic, in tratamentul spasmului muscular; hipnogen in hiposomnii.

Doze si mod de administrare
Adulti: oral, 1-3 comprimate pe zi. Copii: 3-7 ani- 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi; 7-15 ani- 1/2-1 comprimat de 1-3 ori pe zi.

Compozitie
Comprimate continand 400 mg meprobamat.

Actiune terapeutica
Dicarbamat al propandiolului, tranchilizant si miorelaxant cu efect de durata medie (6 ore); are actiune moderata de inductie enzimatica. Poate favoriza aparitia somnului (prin efectul tranchilizant).

Contraindicatii
Stari precomatoase si comatoase, intoxicatii acute cu substante deprimante centrale, epilepsie, miastenie, porfirie, intoleranta si alergie la meprobamat, dependenta la meprobamat sau la alte deprimante centrale (in antecedente). Nu se va administra la copii sub 3 ani. Nu se va ingera alcool in timpul tratamentului. Nu se va administra la soferi, dispeceri si in alte profesiuni care cer atentie si performante riguroase.

Masuri de precautie
Se va administra cu prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, insuficienta hepatica si renala, la batrani si debilitati. Se va evita asocierea cu barbiturice sau alte hipnotice.

Reactii adverse
Somnolenta, deprimare a performantelor (in special la doze mari), anorexie, greata, voma, diaree, cefalee, hipotensiune ortostatica, reactii alergice (rar); la epileptici, meprobamatul poate produce convulsii; dozele mari, administrate timp indelungat, pot provoca toleranta si dependenta.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Meprobamat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer
Cere sfatul medicului ×