LEVOMEPROMAZIN, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
1 ml solutie apoasa contine 25 mg maleat de levomepromazina.

Actiune terapeutica
Neuroleptic antipsihotic cu actiune sedativa intensa; analgezic, simpatolitic, anticolinergic.

Indicatii
Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele.

Mod de administrare
adulti: tulburari psihice: oral, se incepe cu 25-50 mg/24 ore in 2-4 prize; apoi se creste progresiv pana la doza utila (200-400 mg). In tratamentul de intretinere dozarea estede 75 mg/zi; parenteral, injectii intramusculare, se incepe cu 75-100 mg/24 ore in 3-5 prize, apoi se creste progresiv pana la doza utila (150-250 mg). Anxietate (tratament simptomatic): oral, 6-12 mg/zi in 3 prize sau priza unica seara. Algii: oral, 50-75 mg/zi in 2-5 prize.
Copii (3-15 ani): 0,5-2 mg/kg corp si zi.

Contraindicatii
Hipotensiune arteriala, hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase, intoxicatiile cu deprimante ale snc; la bolnavii cu afectiuni severe cardiace, renale, hepatice sau cu discrazii sanguine.

Precautii
Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile. Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se evita administrarea Levomepromazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse
Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.

Citeste si despre:

Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Betablocante adrenergice Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare Celulita la control! Descopera avantajele si dezavantajele fiecarui tratament anti-celulita! Cauze imunologice de infertilitate Intoxicatia cu substante chimice medicamentoase (barbiturice, neuroleptice, etc.) Suplimentele nutritionale Fentanil Blocante ale canalelor de calciu