GLUTAMOLACTAT DE MAGNEZIU SI VITAMINA B6

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Capsule continand glutamolactat de magneziu: 0,3040 g; clorhidrat de piridoxina: 0,0625 g.

Actiunea terapeutica
Magneziu, cation legat de numeroase procese enzimatice din organism poate fi diminuat prin eliminare excesiva (varsaturi, diaree) sau aport insuficient (malabsorbtie), determinand diferite manifestari clinice de hipomagneziemie care necesita completarea rezervelor de magneziu. Glutamolactatul de magneziu din compozitia preparatului se caracterizeaza printr-o buna absorbtie si o buna toleranta digestiva. Asocierea cu Vitamina B6 realizeaza o actiune sinergica. Administrarea unei caspule este echivalenta cu un aport de 0,025 g Mg++ si 0,062 g de piridoxina.

Indicatii
Spasmofilie, tetanie cronica, normocalcemica, tetanie idiopatica, tetanie latenta; la persoanele cu hiperexcitabilitate neurovegetativa, care prezinta cefalee, dureri precordiale, parestezii, tremuraturi, crampe si contractii musculare fasciculare, diskinezii biliare; la gravide, astenici si hiperemotivi cu deficit de magneziu; pentru compensarea pierderilor de magneziu in cursul tratamentelor cu cortizonice, digitalice, diuretice, extracte de tiroida; in polinevritele etilice; la bolnavii cu crize comitiale.

Doze si mod de administrare
Doza zilnica variaza intre 4 si 8 capsule pe zi. Preparatul se administreaza, de preferinta, inainte de masa. Dupa doua saptamani de tratament este util sa se determine magneziemia pentru o eventuala crestere a dozei. Administrarea trebuie continuata pana la corectarea deficitului in magneziu, respectiv, pana la disparitia fenomenelor clinice consecutive.

Contraindicatii
Insuficienta renala.

Reactii adverse
Rareori greata, care se amendeaza la suprimarea tratamentului.

Citeste si despre:

Beneficiile consumului regulat de nuci Aportul de vitamine pe timpul iernii Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate Topul alimentelor pentru oase sanatoase Vrei sa slabesti? Iata ce fructe trebuie sa eviti cu desavarsire! Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie O noua generatie de lentile fotocromice Strugurii - sursa naturala de sanatate Sunt sanatoase fructele uscate? Tulburarile de somn: hipersomnia Importanta calciului in dieta Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli
Cere sfatul medicului ×