feculent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

aliment glucidic bogat in amidon. Feculentele sunt reprezentate, in principal, prin cereale (grau, orez, secara etc.), prin semintele de leguminoase (fasole, linte) si prin tuberculi (cartofi, batate dulci, napi etc.), precum si prin numeroase produse fabricate plecand de la aceste alimente (paine, paste fainoase). Bogatia lor in amidon le inscrie in categoria surselor de glucide cu absorbtie lenta - care furnizeaza energie intr-un mod lent si treptat, mai ales daca acestea contin si fibre. Astfel, este recomandat sa se consume feculente inaintea unei activitati fizice indelungate.

Citeste si despre:

Screening non-invaziv pentru cancer colorectal si gastric De ce noile generatii au un risc mai mare de cancer Legatura intre micul dejun si sindromul metabolic Rolul somnului in reglarea apetitului si a greutatii corporale Impactul varstei mamei asupra calitatii celulelor stem recoltate Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului Tulburarile neurologice asociate sindromului Turner Tulburarile neurologice in sindromul Down Cecitatea corticala - cand ochii vad, dar creierul nu proceseaza imaginea Tulburarile neurologice asociate cu nanismul si gigantismul Narcolepsia - de ce apare si ce solutii exista