In ultima perioada a devenit o moda ca la micul dejun, atat copii cat si parintii, sa consume cereale cu lapte. Insa, stiati ca unele din cele mai populare cereale contin o cantitate mai mare de zahar decat gogosile si altele o cantitate mai mare de sare decat chipsurile!
Potrivit unui studiu realizat de Channel 4, din Marea Britanie, fulgii de porumb de la o anumita firma contin 11,1 g de zahar la un bol cu 30 g de cereale, adica echivalentul a 3 lingurite de zahar. In acelasi timp, o gogoasa, despre care toata lumea stie ca este mai putin sanatoasa, contine doar 8,6 g de zahar. Acelasi studiu, citat de dailymail.co.uk, sustine ca in cazul a cel putin 7 dintre cele mai populare tipuri de cereale a fost depistata o cantitate prea mare de zahara, chiar o cantitate mai mare decat cea existenta in gogosi.
La inceputul acestui an a mai fost efectuat un studiu potrivit caruia cerealele consumate in mare parte de copii la micul dejun ofera o alimentatie saraca in substante nutritive, acestea fiindca de fapt si cauza principala pentru cresterea numarului de copii obezi.
Cercetatorii avertizeaza ca exista posibilitatea ca eticheta diferitelor marci de cereale sa fie inselatoare, astfel, zaharul poate fi ascuns sub diverse forme, precum zaharoza, obtinuta prin diferite tehnici de prelucrare a zaharului, glucoza, siropul de glucoza, melasa, diferite fructe uscate, miere, sirop de fructoza, aroma de ciocolata. Toate acestea pot actiona ca bombe calorice si in cazul adultilor si numai copiilor!