BACTROBAN, unguent nazal

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bactroban, unguent nazal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).

Mod de administrare

Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic; unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor.
La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Precautii
Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii.

Sarcina si alaptarea

Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene.Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii. Nu exista studii pe subiecti umani sau animale de laborator privitoare la administrarea in cursul alaptarii.

Reactii adverse posibile

Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.

Informatii suplimentare

Compozitie

Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba continand un ester de glicerina. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus Aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gram negativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus Influenzae.

Citeste si despre:

Epistaxisul - sangerarea nazala Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Ce boli pot ascunde sangerarile nazale? Informatii utile despre biopsia polipilor nazali Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Congestia nazala Cancerul nazal Fractura nazala Polipii nazali 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale
Cere sfatul medicului ×