ASORIAN, solutie externa

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Asorian si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Psoriazis, dermatita seboreica, dermatite alergice, eczeme hiperkeratozice.

Mod de administrare

Aplicatii locale, initial de 2-3 ori pe zi, reducandu-se treptat la o aplicatie pe zi sau la o aplicatie la 2 zile in functie de raspunsul terapeutic. in general tratamentul dureaza 6-15 zile.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Infectii primitiv bacteriene, virale, micotice sau parazitare.
Leziuni ulcerate.
Aplicare pe pleoape (risc de glaucom).

Atentionari

In cazul suprainfectiei bacteriene sau micotice, este necesar tratament specific al infectiei.
Copii: la sugari, este preferabil sa se evite glucocorticoizii cu activitate puternica.

Precautii

Produsul se va aplica strict pe leziuni, evitandu-se aplicarea pe suprafete mari de tegument. Nu trebuie utilizat pe fata sau sub pansamente ocluzive. Utilizarea prelungita, la nivelul fetei, a glucocorticoizilor cu activitate moderata poate duce la aparitia unei dermatite cortizonice sensibila in mod paradoxal la glucocorticoizi. Este necesara intreruperea treptata a tratamentului.

Se evita contactul cu ochii.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea

Nu au fost efectuate studii de teratogenitate cu glucocorticoizi topici. Studiile efectuate cu glucocorticoizi pe cale generala nu au pus in evidenta un efect malformativ superior celui observat in populatia generala.
In cazul glucocorticoizilor administrati pe cale generala, se recomanda evitarea alaptarii datorita trecerii acestora in laptele matern. In cazul administrarii locale, trecerea in lapte depinde de suprafata tratata, de integritatea epidermei si de durata tratamentului.

Reactii adverse posibile

Utilizarea indelungata poate produce atrofie cutanata, teleangiectazii, vergeturi, purpura secundara atrofiei, fragilitate capilara. Rar, poate aparea senzatie de usturime moderata si tranzitorie. Este posibila aparitia efectelor sistemice.

Au fost raportate eruptii acneiforme sau pustuloase, hipertricoza, depigmentari. Pot sa apara infectii secundare, in special daca se folosesc pansamente ocluzive sau la nivelul piturilor cutanate si dermatita de contact.

Cum se pastreaza Asorian

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalai.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 g solutie cutanata contin fluocinolon acetonid 0,04 g, alantoina 0,25 g, dimetilsulfoxid 10,00 g si exclpienti: propilenglicol.

Ambalaj

Cutie cu un flacon a 100 ml solutie cutanata.

Citeste si despre:

4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Buzele crapate - cauze si solutii Metode eficiente pentru indepartarea hemoroizilor externi Tratament pentru hemoroizi externi Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Otita externa sau urechea inotatorului 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi Solutii de urgenta pentru herpes, cearcane si cosuri De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate