Metode eficiente pentru indepartarea hemoroizilor externi

Actualizat: 21 Ianuarie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati



Persoanele care sufera de hemoroizi externi probabil ca incearca diverse remedii pentru tratarea acestora. Exista numeroase alternative disponibile care includ remedii simple, ce pot fi incercate la domiciliu, pana la proceduri chirurgicale minim invazive.


Cele mai multe dintre cazurile de hemoroizi externi pot fi tratate cu ajutorul schimbarilor dietetice, tratamentelor locale, tratamentelor non-chirurgicale si bailor de sezut. Desi, in cazurile in care prolapsul este mai accentuat, pot fi necesare interventiile chirurgicale.

Optiuni chirurgicale


Hemoroidectomia - In cazul acestei tehnici este eliminat intreg hemoroidul. Acest tip de chirurgie este una dintre modalitatile cele mai eficiente si complete de indepartare a hemoroizilor, dar implica un risc maxim de aparitie a complicatiilor.


Hemoroidopexia
capsata sau hemoroidectomia capsata - Tehnica utilizeaza un dispozitiv circular pentru capsat, in vederea eliminarii tesutului hemoroidal. Tesutul in exces este eliminat, in timp ce restul tesutului este capsat. Aceasta operatie implica dureri minore comparativ cu hemoroidectomia. Capsarea este, totusi, asociata cu un risc mai mare de recurenta.

Chirurgia laser - Este utilizata pentru indepartarea completa a hemoroizilor externi. Interventia chirurgicala implica durere si disconfort redus, medicamente mai putine si vindecare rapida.

Proceduri minim invazive


1. Ligatura cu banda de cauciuc - Hemoroizii externi sunt legati la baza acestora pentru a se intrerupe alimentarea cu sange a tesuturilor. In cele din urma, tesuturile hemoroidale se vor usca si vor cadea.


2. Scleroterapia - Procedura implica utilizarea unui produs chimic, care va fi injectat pentru obstructionarea fluxului de sange la tesutul hemoroidal. Este indicata pentru tratarea hemorizilor de mici dimensiuni.


3. Coagularea prin cauterizare
- Cauterizarea este folosita pentru indepartarea prin ardere a tesutului hemoroidal. Tehnica are putine efecte secundare, dar posibilitatile de recidiva sunt marite.


4. Crioterapia presupune eliminarea hemoroizilor prin inghetare.

Tehnica potrivita pentru excizia hemoroizilor va fi stabilita de medic, in functie de marimea si gravitatea hemoroizilor externi.

Remedii la domiciliu

Factori de risc


Exista o serie de conditii care pot creste presiunea asupra venelor hemoroidale externe. Printre factorii de risc se numara:


Citeste si despre:

Tratamente pentru hemoroizi Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice Tratament pentru hemoroizi externi Hemoroizii externi trombozati Hemoroizii - remedii naturiste Hemoroizii – Informarea pacientului Hemoroizii - simptome si cauze Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Hemoroizii - tratamente alternative Hemoroizii – cand ar trebui sa consultati medicul? Hemoroizii, boala lumii moderne Hemoroizii la copii Cum sa tratati hemoroizii Hemoroizi Constipatia si hemoroizii
Cere sfatul medicului ×