Alle, gel

Prospect

Publicat: 20 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Alle gel si pentru ce se utilizeaza

Alle gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi, combinatii.

Alle gel este indicat in:

Mod de administrare

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, dupa care se maseaza usor.

In cazul tratamentului afectiunilor venoase, nu este recomandata masarea zonei ci aplicarea unui pansament oclusiv peste zona pe care a fost aplicata gel.

Durata tratamentului depinde de recomandarile medicului si de efectul terapeutic obtinut. Se recomanda reevaluarea clinica a pacientului dupa 2 saptamani dupa inceperea tratamentului.

Daca ati omis o aplicare cu Alle gel
Continuati tratamentul asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca ati aplicat prea mult Alle gel
Zona pe care a fost aplicat trebuie spalata cu sapun si apa calda din abundenta.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Alle gel in urmatoarele situatii:

Aveti grija cand utilizati Alle gel

Gelul trebuie aplicat pe suprafete de piele intacta. Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. In cazul in care gelul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manusi de protectie.

Gelul contine p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de propil care pot determina reactii alergice (posibil de tip intarziat).

Trebuie sa utilizati cu prudenta Alle gel in urmatoarele situatii:

Interactiuni medicamentoase
In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate si datorita absorbtiei sistemice scazute a substantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent orice alt medicament chiar dintre cele care pot fi obtinute fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Utilizarea medicamentului poate fi facuta cu precautie in primele 2 trimestre de sarcina, doar daca este neaparat necesar si doar daca beneficiul terapeutic matern depaseste riscul potential fetal, si este contraindicata in al III-lea trimestru de sarcina.

Deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene sunt excretate in laptele matern, se recomanda evitarea administrarii acestui medicament in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Administrat in dozele recomandate, acest medicament nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Totusi, pacientii trebuie avertizati ca in cazul in care exista conditii care cresc absorbtia sistemica pot sa apara reactii adverse care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Alle gel poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, heparinei si mentolului. Reactiile adverse pot fi locale, precum eritem sau iritatie cutanata dar si sistemice, in cazul in care exista conditii care cresc absorbtia sistemica, precum cefalee, ameteli, tinitus, vertij, tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi, durere epigastrica, diaree), hemoragii si ulceratii gastrice, reactii de hipersensibilitate cu manifestari cutanate, respiratorii (astm bronsic), sau generalizate (reactii anafilactice), somnolenta, confuzie mentala, depresie, halucinatii, exacerbarea manifestarilor epileptice sau parkinsoniene, convulsii, rareori leucopenie, trombocitopenie, anemie, hematurie, hipertensiune arteriala si hiperglicemie si foarte rar, hepatita grava insotita de icter, neuropatie periferica si tulburari vizuale si auditive.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Alle gel

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantele active: heparina sodica si diclofenacul sodic.

Celelalte componente: mentol, carbomer (Carbopol 980), dexpantenol, trolamina, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata.

100 g gel contin heparina sodica 50000 UI si diclofenac sodic 1g.

Forma de prezentare
Gel incolor, usor opalescent.

Cutie cu un tub din aluminiu a 25 g gel.
Cutie cu un tub din aluminiu a 45 g gel.

Fabricant
S.C. MARK PHARMACEUTICS S.R.L.
Str. Pacurari nr. 127, Iasi, Romania

Citeste si despre:

Consumul de fibre si flatulenta excesiva Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Sanatatea copilului vs inceperea scolii Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor