ALGOXIB, capsule

Prospect

Publicat: 20 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Algoxib si pentru ce se utilizeaza

Algoxib este utilizat la adulti pentru ameliorarea semnelor si simptomelor care apar in poliartrita reumatoida, in osteoartrita si in spondilita anchilozanta.

Algoxib apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) si, mai exact, subgrupului de medicamente cunoscute ca inhibitori specifici COX-2. Organismul dumneavoastra produce prostaglandine (substante asemanatoare hormonilor) care pot determina durere si inflamatie. In conditii precum osteoartrita sau poliartrita reumatoida organismul dumneavostra produce mai mult din acestea.

Algoxib actioneaza prin scaderea producerii de prostaglandine si astfel reducand durerea si inflamatia.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavostra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca aveti impresia ca efectul Algoxib este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Medicul dumneavoastra va va spune ce doza de medicament trebuie sa luati. Deoarece riscul aparitiei reactiilor adverse asociate problemelor cardiace poate creste odata cu doza si durata utilizarii, este foarte important sa utilizati cea mai mica doza care va poate controla durerea si sa nu luati Algoxib o perioada de timp mai lunga decat este necesar pentru a controla simptomele.
Capsulele de Algoxib trebuie inghitite intregi, cu o cantitate suficienta de apa. Capsulele pot fi luate in orice moment al zilei, cu sau fara alimente. Cu toate acestea, este recomandabil sa luati dozele de Algoxib in fiecare zi in acelasi moment al zilei.

Daca dupa 2 saptamani de la inceperea tratamentului nu constatati nici o ameliorare a bolii, adresati-va medicului dumneavoastra.

Dozele recomandate sunt:

Tratamentul osteoartritei

Doza uzuala este de 200 mg in fiecare zi, daca este necesar putand fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg in fiecare zi.
Doza uzuala este reprezentata de:

Tratamentul poliartritei reumatoide

Doza uzuala este de 200 mg in fiecare zi (divizata in doua doze), daca este necesar putand fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg (divizata in doua doze) in fiecare zi.
Doza uzuala este reprezentata de:

Tratamentul spondilitei anchilozante

Doza uzuala este de 200 mg pe zi, daca este necesar putand fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg.
Doza uzuala este reprezentata de:

Daca aveti probleme cu rinichii sau ficatul: asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie ca aveti probleme cu rinichii sau ficatul deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de o doza mai mica.

Varstnicii, in special cei cu greutatea sub 50 kg: daca aveti varsta peste 65 de ani si in mod special daca aveti greutatea sub 50 kg, medicul dumneavoastra poate dori sa va monitorizeze mai atent.

Utilizarea la copii si adolescenti
Algoxib este destinat utilizarii doar la adulti, nu este destinat utilizarii de catre copii si adolescenti.

Doza zilnica maxima:
Nu trebuie sa luati mai mult de 400 mg pe zi (4 capsule de Algoxib 100 mg sau 2 capsule de Algoxib 200 mg).

Daca luati mai mult Algoxib decat trebuie
Nu trebuie sa luati mai multe capsule decat va sunt recomandate de catre medicul dumneavoastra. Daca luati prea multe capsule, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, farmacistului sau unui spital si luati medicamentul cu dumneavoastra.

Daca uitati sa luati Algoxib
Daca ati uitat sa luati o capsula, luati-o imediat ce va reamintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Algoxib
intreruperea brusca a tratamentului cu Algoxib poate conduce la agravarea simptomelor. Nu intrerupeti administrarea Algoxib decat daca aceasta a fost recomandarea medicului. Medicul dumneavoastra va poate recomanda reducerea treptata a dozei pe o perioda de cateva zile inainte de a opri complet tratamentul.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Algoxib v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Urmatoarele informatii va vor ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate cu Algoxib. Daca aveti orice intrebari suplimentare adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu luati Algoxib daca:

Inainte sa luati Algoxib adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului in urmatoarele cazuri:

Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene AINS (de exemplu ibuprofen sau diclofenac), acest medicament poate duce la cresterea tensiunii arteriale si de aceea, medicul dumneavoastra va poate solicita monitorizarea regulata a tensiunii arteriale.

La pacientii tratati cu celecoxib au fost raportate unele reactii hepatice grave, inclusiv inflamare hepatica grava, afectare hepatica, insuficienta hepatica (uneori letala sau necesitand transplant hepatic). Cele mai multe reactii adverse hepatice grave au aparut in cel mult o luna de la inceperea tratamentului.

Interactiuni medicamentoase
Unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza alte medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente:

Algoxib poate fi luat in acelasi timp cu doze mici de acid acetilsalicilic (75 mg pe zi sau mai putin).
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua cele doua medicamente impreuna.

Sarcina si alaptarea

Algoxib nu trebuie utilizat de catre femei gravide sau care pot ramane gravide (femei cu potential fertil care nu utilizeaza metode de contraceptie eficace) in timpul tratamentului. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Algoxib, trebuie sa intrerupeti tratamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra pentru stabilirea unui tratament alternativ.

Algoxib nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Trebuie sa fiti constient de felul in care reactionati la Algoxib inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca simtiti ameteli sau aveti somnolenta dupa ce ati luat Algoxib, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana nu va reveniti.

Algoxib contine lactoza monohidrat (un tip de zahar). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca va aflati in una din urmatoarele situatii, nu mai luati Algoxib si spuneti imediat medicului dumneavoastra:

Reactiile adverse enumarate mai jos au fost observate la pacientii cu artrita care au luat celecoxib.
Reactiile adverse marcate cu un asterisc (*) sunt prezentate cu frecventele mai mari care au fost raportate la pacientii care au luat celecoxib pentru preventia polipilor de colon. in aceste studii pacientii au luat celecoxib in doze mari, timp indelungat.

Reactii adverse foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane: Tensiune arteriala mare*

Reactii adverse frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane:

Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane:

Reactii adverse rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane:

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile:

In studiile clinice neasociate artritei sau altor boli artrozice in care celecoxib a fost luat in doze de pana la 400 mg pe zi timp de pana la 3 ani, urmatoarele reactii adverse suplimentare au fost observate:

Reactii adverse frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane:

Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane:

Cum se pastreaza Algoxib

Algoxib se pastreaza la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor. Nu utilizati dupa data de expirare, inscrisa pe ambalaj dupa EXP.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce contine Algoxib
Substanta activa: celecoxib. O capsula contine celecoxib 100 mg sau 200 mg.
Celelalte componente pentru Algoxib 100 mg capsule sunt: lactoza monohidrat, povidona 40, croscarmeloza sodica, docusat sodic, stearat de magneziu. invelisul contine gelatina si dioxid de titan (E171). Cerneala de inscriptionare contine shellac, propilenglicol, solutie concentrata de amoniac (E527), hidroxid de potasiu, oxid negru de fer (E172)

Celelalte componente: lactoza monohidrat, povidona 40, croscarmeloza sodica, lauril sulfat de sodiu, stearat de magneziu. Corpul capsulei contine gelatina si dioxid de titan (E171) iar capacul contine gelatina, dioxid de titan (E171), oxid rosu de fer (E172) si oxid galben de fer (E172). Cerneala de inscriptionare contine shellac, propilenglicol, solutie concentrata de amoniac (E527), hidroxid de potasiu, oxid negru de fer (E172)

Ambalaj
Algoxib 100 mg/ 200 mgcapsule sunt capsule gelatinoase, opace, marimea 1, cu capac si corp de culoare alba, inscriptionate pe corp cu 100/ "200"cu cerneala neagra, continand pulbere granulata de culoare alba pana la aproape alba.

Algoxib 100 mg/ 200 mg capsule: 10, 20, 30, 40, 50, 60 si 100.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Fabricantii
Saneca Pharmaceuticals a.s.,
Nitrianska 100, 92027 Hlohovec,
Republica Slovaca

Zentiva k.s.
U kabelovny 130, Dolni Mecholupy, 102 37, Praga 10,
Republica Ceha

Citeste si despre:

Opiu Otoscleroza Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×