Aerrane, lichid volatil pentru inhalat

Prospect

Publicat: 14 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Aerrane si pentru ce se utilizeaza

Aerrane contine isofluran. Aerrane este un anestezic general folosit in chirurgie. Este un anestezic inhalator (vi se va da sub forma de vapori pe care sa ii respirati). Respirarea vaporilor de isofluran va va produce si mentine un somn adanc, fara durere, in timpul caruia puteti fi operat.

Mod de administrare

Aerrane vi se va administra de catre anestezist. Anestezistul va decide cand si cat de mult vi se va administra. Doza va varia in functie de varsta, greutate si felul operatiei.

Aerrane este produs din isofluran lichid, intr-un vaporizator. Veti primi Aerrane prin unul din cele doua moduri:

Dupa operatie, anestezistul va opri administrarea de Aerrane. Va veti trezi in cateva minute.

Daca primiti mai mult Aerrane decat trebuie
Daca vi se administreaza prea mult Aerrane, medicamentul va fi oprit. Vi se va da oxigen pur. Tensiunea si functia inimii vor fi atent monitorizate pana va reveniti.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Atentionari si precautii

Medicul dumneavoastra nu va va administra Aerrane daca:

Daca oricare din cele de mai sus vi se aplica, va rugam sa spuneti medicului, chirurgului sau anestezistului inainte de a fi tratat cu acest medicament.

Inainte de a vi se administra Aerrane discutati cu medicul, farmacistul sau asistenta medicala.

Medicul dumneavoastra va avea grija deosebita cu acest medicament daca:

Medicul poate sa va administreze mai putin Aerrane daca:

Aerrane poate provoca iritarea mucoaselor gurii si a cailor aeriene ce poate rezulta intr-o crestere a salivei si in cresterea secretiilor din gat si caile aeriene superioare. La copii aceasta ii poate face sa respire mai greu sau poate cauza un spasm al corzilor vocale (laringe), numit laringospasm.

Daca vi se administreaza Aerrane puteti avea, pentru o perioada scurta:

Aerrane poate provoca hipertermie maligna (atunci cand temperatura corpului creste brusc periculos de mult, in timpul operatiei sau imediat dupa aceasta). Au fost raportate cazuri fatale de hipertermie maligna cu Aerrane.

In timpul tratamentului medicul va monitoriza respiratia dumneavoastra, in special daca vi se administreaza orice alte medicamente care va pot afecta respiratia, precum:

Daca oricare din cele de mai sus se aplica dumneavoastra sau copilului dumneavoastra verificati cu medicul, asistenta sau farmacistul. Este posibil sa fie nevoie sa fiti verificat cu atentie si tratamentul poate fi schimbat.

Interactiuni medicamentoase
Spuneti medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Aceasta se aplica de asemenea pentru produse din plante, vitamine si minerale.

Trebuie sa aveti grija speciala daca luati oricare din urmatoarele medicamente:

Daca nu sunteti sigur daca oricare din cele de mai sus vi se aplica, discutati cu medicul, farmacistul sau asistenta medicala inainte de a vi se administra Aerrane.

Aerrane impreuna cu alimente si bauturi
Aerrane este un medicament care va adoarme si va tine adormit, ca sa puteti fi operat. Trebuie sa intrebati medicul, anestezistul sau chirurgul cand si ce puteti manca sau bea dupa ce va treziti. Nu trebuie sa consumati alcool. Medicul va va spune cand puteti relua consumul de alcool.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare sau moderate si de scurta durata, totusi exista unele reactii adverse grave.

Spuneti imediat medicului, farmacistului sau asistentei medicale daca observati oricare din urmatoarele reactii adverse, care pot fi grave.

Cu frecventa necunoscuta (numarul persoanelor afectate nu este cunoscut)

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida, vi se va administra Aerrane doar daca beneficiile depasesc riscurile, datele despre utilizarea la femei gravide fiind limitate. Totusi, in timpul operatiei de cezariana pot fi utilizate doze mici de Aerrane.

Deoarece nu se cunoaste daca Aerrane este excretat in laptele uman, trebuie sa evitati alaptarea dupa o interventie in care vi s-a administrat Aerrane ca anestezic general.

Consultati medicul, chirurgul sau anestezistul daca sunteti gravida, daca credeti ca ati putea fi gravida sau daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje cel putin 24 de ore dupa operatie, daca vi s-a administrat Aerrane. Folosirea anestezicului poate sa va influenteze atentia si comportamentul. Aceasta poate afecta pana la 6 zile capacitatea de a efectua activitatile curente. Cereti altei persoane sa va duca acasa dupa operatie.

Cum se pastreaza Aerrane

A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati AErrane dupa data de expirare inscrisa pe eticheta.

A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original, in pozitie verticala, cu capacul inchis etans.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substanta activa este isofluran. Nu exista alte componente.

Ambalaj
Cutie cu 6 flacoane din sticla bruna inchise cu capac din rasina fenolica captusit cu folie din PEJD a 250 ml lichid volatil pentru inhalat.

Cutie cu 6 flacoane din sticla bruna inchise cu capac din polipropilena captusit cu folie din PEJD a 250 ml lichid volatil pentru inhalat.

Producatorul
Baxter SA,
Boulevard Rene Branquart 80, 7860 Lessines, Belgia

Citeste si despre:

Deshidratarea - potential pericol pentru varstele extreme Remedii naturiste pentru tratarea congestiei mucoasei bronsice Dieta pentru detoxifierea de primavara Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Dureri de cap in sarcina: 4 posibile cauze de care sa tii cont Cele mai bune remedii non-invazive pentru constipatia bebelusului Riscurile vapatului asupra sanatatii Insuficienta renala acuta