Palpare

Metoda de examinare clinica a bolnavului utilizand mainile si degetele pentru a culege prin simtul tactil informatii utile in vederea stabilirii diagnosticarii.
Palparea se efectueaza cu palma unei maini sau cu ambele maini puse de-a latul pe regiunea de examinat, ceea ce permite aprecierea amplasarii, formei, volumului si consistentei (moale, tare, dur, elastic) organului sau leziunii examinate. palparea regiunii inimii, de exemplu, permite medicului sa perceapa vibratiile neobisnuite, provocate de trecerea anormala a sangelui in inima in caz de stenoza mitrala.

Citeste si despre:

Spermatocelul (chistul epididimal) Foliculita Boala varicoasa - varicele hidrostatice Chistul mamar Terminologie in domeniul oncologiei Entorsa de glezna Cancer de san - factori de risc, analize, diagnostic si tratament Ce este mamografia si de ce avem nevoie de ea? Interviu cu Dr. Andreea Lefter, medic specialist radiologie si imagistica medicala Cauze ale deplasarii de rotula Autoexaminarea sanilor in preventia cancerului de san