Larva migrans viscerala

boala parazitara provocata de infestarea cu larve de ascaris (viermi paraziti ai intestinului subtire) ai cainilor sipisicilor. larva de ascaris, dupa eclozarea oualor in intestin, migreaza in ficat, plamani, uneori in creier sau in ochii omului si traieste intre 18 luni si 2 ani.

Contaminare -O larva migrans viscerala se contracteaza prin ingerarea oualor de ascaris care se gasesc in excrementele animalelor afectate, mediu, apa de baut in tarile in curs de dezvoltare, fructe si legume etc.

simptome -O larva migrans viscerala atinge de cele mai multe ori copilul, in comparatie cu adultul. Ea duce la febra, oboseala, tuse, astm, urticarie, diaree, un ficat care creste in volum si provoaca dureri difuze, uneori apar si convulsii.

Tratament -tratamentul fiind putin eficace, bolnavii sunt de cele mai multe ori supravegheati cu regularitate timp de 2 ani sau mai mult (pot aparea, de fapt, probleme sidupa moartea larvelor) si sunt supusi unor examene: numaratoare sangvina si controlul ochilor, indeosebi. tratamentul se face in spital.

Sinonim: toxocaroza

Citeste si despre:

Modificari cutanate in afectiunile respiratorii Ischemia viscerala Ce este grasimea viscerala si cum scapam de ea? Cauze anatomice de infertilitate - pelvis Pneumonia congenitala Himenolepidoza Sindromul Turner Oxiuroza (Enterobioza) Adevarul despre grasimea abdominala Hernia ombilicala