Femeie in viata, declarata moarta de o asistenta medicala

Actualizat: 28 Septembrie 2021

O femeie de 84 de ani, care locuia in Cernavoda, a suferit un accident vascular cerebral. Asistenta medicala care a sosit la fata locului cu ambulanta, a constatat decesul acesteia, fara a o consulta. La fata locului a fost chemat un echipaj de politie, iar politistul care facea fotografiile a constatat ca femeia era in viata, aceasta reactionand la flash-urile aparatului de fotografiat.
Defta Tudor, asa se numea femeia, a fost transportata la Spitalul din Medgidia, unde medicii au stabilit ca aceasta suferise un accident vascular cerebral. Ea a ramas internata pentru acordarea ingrijirilor medicale, in prezent starea sa fiind stabila.
Femeia a fost declarata moarta de catre o asistenta medicala de la Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta, desi aceasta era inca in viata. Femeia a murit, luni (19 Mai) in jurul orei 12, la spitalul din Medgidia, unde a fost adusa in urma cererii politistilor veniti sa fotografieze persoana decedata.
Potrivit Inspectoratului de Politie Constanta, femeia, locuia singura in casa si nu mai iesise afara de cateva zile. Vecinii au anuntat rudele femeii, care au sunat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Dupa ce usa de la intrare a fost sparta, batrana a fost gasita cazuta in casa si a fost chemata o ambulanta. Ajunsa la fata locului, asistenta de pe ambulanta a stabilit foarte repede, ca pacienta a murit si a anuntat politia.Citeste si despre:

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat De ce este dragostea buna pentru sanatate? Care sunt simptomele infarctului miocardic si cum poate fi acesta prevenit? Durerile de cap bruste si intense, semn de hemoragie intracerebrala