Un vaccin nou impotriva virusului sincitial respirator intra in faza de testare

Actualizat: 12 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou vaccin impotriva virusului sincitial respirator (VRS), produs de GlaxoSmithKline, va intra in faza de testare in Canadian Center for Vaccinology din Nova Scotia.

Virusul sincitial respirator este un virus comun, care afecteaza in general copiii si care prezinta riscuri fatale in randul acestora.

Potrivit specialistilor, in jur de 200.000 de copii mor, anual, din cauza infectiei cu acest virus, in special in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Nu exista inca un vaccin impotriva acestui virus. Desi cercetatorii au dezvoltat, de-a lungul timpului, mai multe variante, niciuna nu a trecut de testele clinice si nu a fost lansata oficial.

Medicii din Halifax fac insa progrese cu un nou tip de vaccin care ar putea proteja atat copiii, cat si adultii (inclusiv gravidele) impotriva acestei infectii periculoase.

Testarile clinice ale noului vaccin vor fi facute, in prima faza, pe barbati, urmand ca acestea sa se extinda si asupra femeilor si copiilor. Unul dintre scopurile cercetatorilor este si acela de a crea o formula de imunizare sigura si pentru gravide. Testele clinice ale acestui vaccin vor dura in jur de 5 ani.


Citeste si despre:

Virusul sincitial respirator Infectia cu VSR (Virusul Sincitial Respirator) la nou nascuti Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei Cum ne putem proteja de virozele respiratorii Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Tot ce trebuie sa stiti despre bazofile Persoanele cele mai predispuse aparitiei hepatitei C Testul pentru Helicobacter pylori Cum pot fi prevenite infectiile respiratorii acute? Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Cum putem recunoaste infectiile respiratorii?
Cere sfatul medicului ×