Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Publicat: 09 Septembrie 2013

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare pentru sezonul 2013-2014 a fost transmis de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Astfel, primele vaccinari din aceasta toamna vor incepe in luna octombrie, iar ultimele vor fi administrate in luna aprilie a anului viitor.

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Bolile infectioase sunt foarte periculoase in colectivitati, intrucat se pot raspandi cu usurinta, dand nastere epidemiilor. Pentru a preveni acest fapt, dar si pentru sanatatea elevilor, autoritatile si medicii recomanda respectarea calendarului de vaccinare.

Aceste vaccinari se adreseaza atat copiilor scolarizati, cat si celor nescolarizati. In timp ce primii vor beneficia de imunizare in scoli, copiii din cea de-a doua categorie vor fi nevoiti sa se deplaseze pana la cabinetul medicului de familie pentru a se vaccina.

Este bine de stiut ca intre doua administrari succesive ale aceluiasi tip de vaccin trebuie sa se lase un interval de 28 de zile.

"Reactiile adverse vor fi investigate si raportate in conformitate cu metodologia de supraveghere. Inaintea fiecarei campanii de vaccinare se vor organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar", sustin reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 In pragul sezonului gripal este important sa vorbim despre preventie Legislatia privind vaccinarile Metodologia si criteriile de acordare a gradatiei de merit si a salariului de merit in invatamantul preuniversitar Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Riscurile expunerii prelungite la soare si cum alegem crema de protectie potrivita 'Sa protejam impreuna copilaria', o campanie a Societatii Romane de Pediatrie pentru parinti mai informati si copii mai sanatosi Campania Nationala Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea! Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Boli frecvente ale copiilor la inceputul scolii Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)