Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Actualizat: 09 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare pentru sezonul 2013-2014 a fost transmis de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Astfel, primele vaccinari din aceasta toamna vor incepe in luna octombrie, iar ultimele vor fi administrate in luna aprilie a anului viitor.

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Bolile infectioase sunt foarte periculoase in colectivitati, intrucat se pot raspandi cu usurinta, dand nastere epidemiilor. Pentru a preveni acest fapt, dar si pentru sanatatea elevilor, autoritatile si medicii recomanda respectarea calendarului de vaccinare.

Aceste vaccinari se adreseaza atat copiilor scolarizati, cat si celor nescolarizati. In timp ce primii vor beneficia de imunizare in scoli, copiii din cea de-a doua categorie vor fi nevoiti sa se deplaseze pana la cabinetul medicului de familie pentru a se vaccina.

Este bine de stiut ca intre doua administrari succesive ale aceluiasi tip de vaccin trebuie sa se lase un interval de 28 de zile.

"Reactiile adverse vor fi investigate si raportate in conformitate cu metodologia de supraveghere. Inaintea fiecarei campanii de vaccinare se vor organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar", sustin reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Legislatia privind vaccinarile Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Campania Nationala Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea! Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Boli frecvente ale copiilor la inceputul scolii De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea antigripala Ponturi pentru punerea in practica a rezolutiilor pentru 2014 Vaccinarea - drept sau obligativitate? Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti Vaccin antitetanos – cand se face si cat timp este valabil Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram?