Carceii - remedii naturiste

Actualizat: 21 August 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Crampele musculare sau carceii sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor. Acestea pot aparea oricand si pot provoca un disconfort accentuat. O crampa musculara apare brusc, astfel, muschiul este puternic contractat si se relaxeaza cu mare dificultate.

Carceii se manifesta prin:

- durere brusca;
- spasm;
- senzatia de muschi incordat (contractie);
- inflamarea tesutului muscular poate fi vizibila sau poate fi simtita sub piele.

Cauze

De obicei, crampele musculare se manifesta la nivelul muchilor de la picioare dupa exercitii fizice sau efort muscular intens fara incalzire, asociate cu deshidratarea.

Utilizarea continua a unei grupe de muschi in timpul actiunii de a scrie poate provoca crampe la nivelul mainii si degetelor (crampa scriitorului). Alte cauze pot include disfunctii sau probleme circulatorii sau ale nervilor.

Totodata, acest simptom este deseori provocat de lipsa de potasiu si poate rezulta dintr-un dezechilibru electrolitic.

O alta cauza ar putea fi lipsa de hesperidina (bioflavonoid denumit vitamina P - antioxidat care contribuie la functionarea normala a vaselor sangvine). Aceasta substanta este intalnita in mod natural in compozitia unor nutrienti in asociere cu vitamina C.

Bioflavonoidele de tipul: flavonoidelor, citrinului, quercetinei, etc. sunt esentiale pentru tratarea crampelor membrelor inferioare care se declanseaza pe timpul noptii.

Alte cauze:

- oboseala musculara;
- deshidraterea;
- sarcina;
- canicula;
- activitate fizica deficitara sau intensa;
- mentinerea pozitiei stand in picioare sau culcat pentru perioade indelungate de timp.

Remedii naturiste

1. Crampele sunt ameliorate prin masarea zonei dureroase.

2. Mentinerea nivelului adecvat de hidratare. Dupa fiecare exercitiu fizic se recomanda sa consumati apa in care sa adaugati o cantitate redusa de zahar si sare.

3. Unele femei pot avea crampe la nivelul picioarelor in timpul sarcinii. In acest caz, este suficient masajul bland al picioarelor si mentinerea acestora putin mai sus decat trunchiul.

4. Stretching-ul sau exercitiile de flexibilitate inainte de orice activitate fizica intensa.

5. Consumati un amestec format din doua linguri de otet de mere si o lingurita de miere, intr-un pahar de apa calda. Otetul de miere este bogat in potasiu.

6. Beti multe lichide. Zilnic trebuie sa consumati minim 2 litri de lichide.

7. Gheata poate reduce inflamatiile musculare daca durerea a fost provocata de caldura.

8. Consumati ananas deoarece contine o enzima numita bromelaina, care contribuie la refacerea tesuturilor lezate, ameliorand crampa musculara.


Citeste si despre:

Crampele musculare si carceii la picioare Crampele musculare Cum puteti sa ameliorati si sa preveniti crampele musculare Crampele musculare pot fi evitate? Crampele musculare. Ce le determina si cum pot fi prevenite Crampele musculare - cauze, simptome si tratament Prevenirea si tratarea carceilor si crampelor musculare Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Durerile musculare si patologiile corelate Crampele menstruale Remedii naturale pentru crampele menstruale Crampele abdominale Crampele abdominale pot fi un semn a unei urgente sau afectiuni grave Primul ajutor in cazul hipertermiei (supraexpunerii la cald) Cum scapi de carcei: metode rapide de ameliorare si preventie