Primul ajutor in eczema

Actualizat: 04 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Eczema este o afectiune cutanata caracterizata prin inflamatii ale pielii, neinfectioase, raspandite I diverse regiuni ale corpului.

Cele trei tipuri principale sunt eczema alergica de contact, eczema atopica si eczema prin sensibilizare interna (iritanta). Indiferent de forma acestei afectiuni, ingrijirea corecta a pielii este esentiala pentru prevenirea aparitiei simptomelor. In cazuri severe, pacientii trebuie sa urmeze un tratament medicamentos prescris de medicul dermatolog.


In general, primul simptom al eczemei este pruritul (mancarimile accentuate), urmat de aparitia unor zone rosii suprainaltate insotite de arsuri. Unii pacienti dezvolta mici vezicule lichidiene deosebit de pruriginoase. In timp, pielea se usuca excesiv si se descuameaza, formandu-se portiuni cutanate ingrosate.

Desi eczema poate sa apara in orice regiune corporala, la adulti se instaleaza cel mai frecvent pe gat si la nivelul incheieturilor (in interiorul coatelor si al genunchilor). La copii, partea superioara a trunchiului si fata sunt afectate preponderent.

Primele masuri de tratare a simptomelor eczemei sunt:


Citeste si despre:

Primul ajutor in cazul reactiilor alergice Dishidroza sau eczema dishidrotica Alergia la soia Top 10 cauze ale iritatiilor pielii Alaptarea Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei Ghidul barbatului in alegerea produselor de ingrijire personala Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Afectiunile pielii la adulti Menta are efecte uimitoare pentru sanatate 8 secrete pentru mentinerea frumusetii naturale Psoriazisul si legatura lui cu depresia Sindromul Loeys-Dietz, o tulburare a tesutului conjunctiv Mancarimile de picioare pot ascunde boli grave! Top 10 probleme de sanatate Alaptarea: argumente pro si contra