O vitamina banala creste riscul infectiilor pulmonare

Actualizat: 02 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vitamina E, regasita intr-o multime de alimente consumate frecvent si administrata adesea prin suplimente, ar putea predispune la dezvoltarea infectiilor pulmonare, avertizeaza cercetatorii americani de la Scoala de Medicina Northwestern, Chicago.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca vitamina E ar putea determina declansarea infectiilor la plamani dupa ce au analizat peste 5000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Acestia au constatat ca persoanele diagnosticate cu infectii pulmonare, respiratorii sau astm consumasera cantitati mai mari de vitamina E decat cele care nu sufereau de astfel de afectiuni, de unde au dedus ca aceasta substanta nutritiva ar putea fi un factor de risc pentru declansarea acestor boli.

Desi vitamina E se gaseste in mai multe forme, cele mai frecvente dintre ele sunt alfa-tocoferolul si gamma-tocoferolul, considerate a fi antioxidanti cu puternice efecte antiimbatranire. Potrivit savantilor americani, gamma-tocoferolul ar fi si cel responsabil pentru aparitia infectiilor pulmonare. Acesta se regaseste in special in uleiul de soia, de porumb sau de rapita.


Citeste si despre:

Top 3 vitamine pentru cresterea fertilitatii la barbati Cancerul mamar creste riscul unei alte tumori? Pesticidele pot creste riscul de autism? Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Semnele deficientei de vitamina D Infectia cu Chlamydia trachomatis Ce cauzeaza infectia cu virusul Zika? Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Nasterea prin cezariana - factor de risc pentru astm? Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer Cum pot fi prevenite infectiile respiratorii acute? Vitamina C - de ajutor impotriva COVID-19 sau poate face mai mult rau?