Imbunatatirea aspectului pielii este posibila doar printr-un ritual de ingrijire atent, stabilit pe baza celor mai apreciate sfaturi de la profesionisti.
Pielea frumoasa si sanatoasa, fara semne de imbatranire prematura, se intretine in fiecare zi, dar nu intamplator, ci cu ajutorul sfaturilor avizate oferite de specialisti.
Reclamele televizate si revistele pentru femei sunt cele mai accesate surse de informare despre ingrijirea pielii, insa nu si cele mai credibile.
Consumatorii sunt indemnati sa foloseasca mii de produse minune, care promit rezultate uimitoare, aparute peste noapte.
Insa imbunatatirea aspectului pielii nu este posibila doar prin achizitionarea cosmeticelor de ultima generatie.
Exista multe alte secrete ale ritualului corect de ingrijire, cel putin la fel de importante precum calitatea unei creme scumpe.
Tineti cont de urmatoarele sfaturi oferite de specialisti, daca va doriti o piele fara cusur, pana la varste inaintate.
O parere unanima a cosmeticienilor este aceea ca un ritual corect de ingrijire a pielii trebuie sa fie, in primul rand, constant. Indiferent de tipul de produse sau masti folosite pentru curatarea, exfolierea si hidratarea pielii, acestea nu trebuie sa fie inlocuite cu altele cel putin trei luni consecutiv.
Ciclul de regenerare dureaza 28 de zile, iar tesutul cutanat are nevoie de minimum trei astfel de cicluri pentru a arata primele semne de imbunatatire.
Cu alte cuvinte, nu va asteptati la rezultate-minune peste noapte si nu influentati negativ procesele regenerative ale celulelor cutanate, prin folosirea abuziva a cosmeticelor.
Ingrijirea antiimbatranire incepe devreme
Desi reclamele pentru cremele anti-aging au drept protagoniste femei de varsta mijlocie, specialistii spun ca ingrijirea antiimbatranire trebuie sa inceapa mult mai devreme, inca de la 25 de ani.
Cu fiecare an care trece, pielea isi pierde rezervele de colagen si elastina si incep sa apara liniile fine, ridurile, porii dilatati, lipsa de fermitate si petele inestetice.
Actiunea razelor ultraviolete este cel mai important factor al imbatranirii si imbolnavirii pielii.
Din acest motiv, ritualul de ingrijire ar trebui sa contina aplicarea unei formule cu protectie solara in fiecare zi, indiferent de anotimp sau conditii meteorologice.
Cata vreme tesutul cutanat este ferit contactul direct cu razele UV, acesta va avea celule sanatoase, un nivel optim de hidratare si o elasticitate deplina.
Cea mai buna cale de corectare a primelor semne de imbatranire
La aparitia primelor semne de imbatranire, puteti interveni rapid pentru corectarea imperfectiunilor, sustin specialistii. Acestia va recomanda un tratament facial intens, precum microdermabraziunea, care utilizeaza exfolierea pentru indepartarea celulelor moarte, stimularea productiei de colagen si ameliorarea aspectului liniilor fine si al ridurilor.
Acelasi efect rapid il are si masca din colagen, care umple liniile fine, ofera fermitate pielii, creste elasticitatea tesutului cutanat si reechilibreaza cantitatea de apa stocata in piele. Masajul facial ofera si el rezultate bune, intensificand circulatia sangelui si stimuland sistemul limfatic.
Chiar daca nu va mai puteti recapata aspectul fizic din perioada majoratului odata ce depasiti varsta de 35 de ani, majoritatea semnelor de imbatranire pot fi inversate, cu ajutorul medicului dermatolog si estetician.
Combinatia dintre o dieta sanatoasa, suplimentarea aportului de antioxidanti, vitamine si minerale, precum si un mod de viata echilibrat si folosirea tratamentelor topice pot fi o reteta sigura pentru o piele mai ferma, mai proaspata si lipsita de imperfectiuni.
In ciuda faptului ca industria frumusetii evolueaza in fiecare zi, profesionistii nu neaga eficacitatea mastilor din ingrediente naturale, utilizate de generatii intregi, in intimitatea propriului camin.
Aceste tratamente naturale hranesc si hidrateaza pielea, datorita nutrientilor potenti din compozitia ingredientelor. De pilda, urmatoarea reteta este perfecta pentru catifelarea tenului si a pielii de pe intreaga suprafata a corpului
- 2 linguri fulgi de ovaz (au efect calmant);
- 2 linguri lapte praf (pentru exfoliere);
- 1 lingurita miere (un puternic antioxidant si un agent hidratant natural);
- 2 picaturi de ulei esential de lavanda;
- 1/2 cana ulei de masline.
Amestecati toate aceste ingrediente si veti obtine o masca de corp si fata cu adevarat performanta in imbunatatirea aspectului pielii.
Combinatia dintre laptele praf si miere lasa pielea tanara si stralucitoare.
Pielea cu un aspect placut are nevoie de o ingrijire corecta atat dimineata, cat si seara.
Specialistii va recomanda ca, imediat ce va treziti, sa va curatati tenul cu o lotiune cat mai putin agresiva si sa aplicati apoi o crema hidratanta lejera, cu ingrediente fotoprotectoare.
Chiar si in sezonul rece, o minima protectie anti-UV ramane necesara.
Seara, demachierea tenului este obligatorie, urmata de aplicarea unei creme de noapte.
Cei mai multi dermatologi recomanda formule antirid care au in compozitie retinol in concentratii de pana la 0,5%, astfel incat sa fie tolerate usor de piele. Alte creme recomandate sunt cele care contin agenti exfolianti, vitamina C si acid glicolic.
Cremele antirid nu au efect doar asupra liniilor fine si a ridurilor, ci si asupra petelor maronii. In aproximativ doua luni in care respectati acest ritual de ingrijire, veti observa o ameliorare vizibila a aspectului pielii.
Un aspect imbunatatit al pielii, obtinut in scurt timp, are nevoie de proceduri moderne de intinerire a pielii.
Peelingurile chimice sau prin microdermabraziune ajuta la omogenizarea pielii si la stimularea sintezei de colagen, iar resurfatarile faciale cu laser s-au dovedit eficiente in ameliorarea texturii pielii, reducerea ridurilor fine, a petelor solare si a cicatricelor.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.