Beneficiile masajului facial

Actualizat: 10 Octombrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Masajul facial este un tratament care ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, dar si a incetinirii procesului de imbatranire. Masajul este considerat a fi una din cele mai vechi forme de vindecare.

Alaturi de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajuta la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor, durerilor de cap si migrenelor. Sedintele regulate de masaj facial sunt recomandate pentru fermitatea si stralucirea pielii, minimizarea liniilor fine si a ridurilor, pentru hidratare si eliberarea tensiunii.

Masajul facial poate fi efectuat de catre un specialist in masaj, cosmetica, estetica sau se poate face si de alte persoane care nu sunt specializate.

Beneficiile masajului facial

Masajul facial poate fi un masaj de sine statator si poate fi inclus intr-o experienta mai completa, care sa implice intreg corpul. La nivelul fetei exista multi nervi si puncte de presiune care transforma aceasta forma de masaj intr-un rasfat.

Fie ca sunteti in cautarea unei modalitati de relaxare sau doriti sa evadati din rutina, pur si simplu, un masaj facial este recomandat pentru beneficiile sale asupra intregului organism.

- Imbunatatirea starii de spirit - masajul facial scade nivelul anxietatii si poate transforma o stare de spirit negativa intr-una pozitiva. De asemenea, poate contribui la ameliorarea anxietatii si dar si a stresului psihologic.

- Prevenirea ridurilor - stresul de zi cu zi duce la formarea tensiunii in muschi specifici. Liniile fruntii, cele dintre sprancene si de-a lungul buzelor pot fi relaxate si diminuate cu ajutorul masajul facial bland. Combinarea masajului cu o crema hidratanta ajuta la reducerea ridurilor si a uscaciunii pielii.

- Ameliorarea congestiei sinusurilor intalnita in cazul alergiilor - desi masajul terapeutic nu ar trebui sa fie folosit pentru infectiile sinusurilor fara aprobare medicala, acesta poate fi util in cazul ameliorarii simptomelor alergice. Acumularea de mucus la nivelul sinusurilor poate duce la presiune, inflamatie si dureri de cap. Inhalatiile cu aburi si masajul bland ajuta la eliminarea secretiilor, imbunatateste drenajul si evita congestia.

- Detoxifierea organismului - sistemul limfatic joaca un rol important pentru starea generala de sanatate a organismului. Limfa este un lichid limpede care elimina toxinele din organism. Lipsa de miscare poate incetini sistemul limfatic si poate duce la acumularea de toxine.

Ganglionii limfatici sunt raspanditi pe intreaga zona a fetei, mai ales de-a lungul marginii barbiei si a liniei maxilarului. Masajul facial stimuleaza vasele limfatice si faciliteaza eliminarea toxinelor din zona fetei.

Automasaj

Nu stiti cum sa va faceti singuri masaj? Iata cateva sfaturi:

- Incepeti prin a pune o tesatura calda pe piele timp de un minut sau doua. Aceasta va oferi pielii o doza suplimentara de oxigen intrucat caldura stimuleaza circulatia sangelui la nivelul tesuturilor (sariti peste aceasta etapa daca suferiti de acnee rozacee);

- Aplicati un demachiant, crema sau ulei si cu ajutorul degetelor masati-va toata fata cu miscari puternice, circulare. Concentrati-va asupra zonelor care arata obosite, ca linia maxilarului, partile laterale ale nasului, frunte si in jurul gurii in cazul in care incep sa se formeze linii profunde;

- Incercati sa diminuati cu miscari orizontale pungile de sub ochi, cu ajutorul miscarilor blande ale degetelor pentru a netezi pielea din centrul fetei spre exterior.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Quantica720
Tel: 0723271738
Sectorul 1, Strada Dr. Iacob Felix 49, București 011033

Citeste si despre:

Recuperarea medicala cu ajutorul masajului Aromaterapia - utilizari si beneficii Cele mai populare uleiuri esentiale Dureri ce pot fi ameliorate cu ajutorul fizioterapiei Obiceiuri nepotrivite care duc la aparitia ridurilor Adio kilograme in plus cu tratamente spa Peelingul chimic Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Uleiul de jojoba Ingrijirea pielii prin metode naturale Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar Paralizia cerebrala Pareza faciala - localizare, diagnostic, tratament Protectia tenului in anotimpul umed si friguros 8 sfaturi pentru a fi in forma de dimineata