Bazac: Vom folosi tehnica door-to-door pentru campania de informare despre vaccinarea anti HPV

Publicat: 06 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca va adopta tehnica door-to-door (din usa in usa, n.r.) pentru campania de informare despre vaccinarea anti HPV, altfel spus specialistii se vor adresa direct parintilor, care vor putea obtine astfel toate informatiile necesare.

"In prezent am format o echipa de 30 de persoane cu diverse profesii, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care vor stabili ce strategie trebuie abordata pentru o buna informare a parintilor despre beneficiile vaccinului impotriva HPV. Nu va fi o campanie media, ci ne gandim mai degraba la o strategie door-to-door, prin care specialistii sa discute direct cu parintii despre vaccinare, iar acestia sa poate cere toate informatiile de care au nevoie. in plus, aceasta tehnica ne permite sa derulam campania si pe durata vacantei de vara, ceea ce inseamna ca, daca vom avea un feedback pozitiv din partea a mai mult de 50% de beneficiari, vom putea relua mai repede programul de vaccinare", a explicat ministrul Ion Bazac.

Ministrul a adaugat ca finantarea campaniei va fi facuta exclusiv de cele doua firme producatoare ale vaccinului, Merck Sharp Dohme si GlaxoSmith Kline. "Nu este o campanie a ministerului, noi doar coordonam actiunile", a adaugat Bazac.

Programul de vaccinare a elevelor de clasa a patra impotriva infectiei cu virusul HPV care provoaca cancerul de col uterin a fost initiat, la sfarsitul lunii noiembrie 2008, in mandatul fostului ministru Eugen Nicolaescu. Programul a fost considerat un esec, pentru ca, potrivit auditului realizat dupa instalarea in functie a noii echipe de la Ministerul Sanatatii, au fost vaccinate 2.615 de fete, ceea ce reprezinta doar 2,57% dintre elevele de clasa a patra. Punand nereusita acestui proiect pe baza faptului ca a fost facut in graba, iar etapa de informare a parintilor a fost prost organizata, ministrul Bazac a amanat pentru un an programul de preventie lansat de Nicolaescu, pentru a derula, mai intai, o campanie de informare.
v In Romania, in fiecare an, aproximativ 3.500 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2.200 mor din cauza acestei boli. Statisticile plaseaza Romania pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul cazurilor de cancer de col uterin, tara noastra fiind urmata, in acest clasament, de Bulgaria si Slovacia.
v


Citeste si despre:

Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman Recomandari utile pentru folosirea corecta a picaturilor de ochi 7 suplimente nutritive periculoase pentru barbati Substanta minune pentru sanatate si frumusete Analize utile pentru afectiunile sistemului urinar Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Acupunctura Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei Inteligenta emotionala - de ce este importanta si cum o putem imbunatati? Evitati afectiunile dentare ale copiilor! Exercitiile de flexibilitate (stretchingul) Infectii nozocomiale - infectii dobandite in cursul spitalizarii Musetelul