Prune in sirop de portocale
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Deseori, constipatia este consecinta unui consum insuficient de fibre.
Prin urmare, suplimentarea aportului acestor nutrienti este cel mai bun remediu pentru functionarea normala a tractului digestiv.
Alimentele recomandate pentru combaterea constipatiei sunt fructele de padure, fructele deshidratate, produsele de panificatie din faina integrala, legumele cu frunze verzi, prunele, perele, merele, fructele oleaginoase etc.
Ingrediente
- 15 prune deshidratate
- 500 ml de apa plata
- 150 ml suc de portocale
- 150 ml de lapte (optional)
Mod de preparare
- Introduceti prunele intr-o oala de mici dimensiuni si turnati deasupra apa si sucul de portocale.
- Lasati totul la fiert 30 de minute. In acest timp, prunele vor absorbi o buna parte din lichid, iar cel ramas va prinde o consistenta mai densa.
- Daca sosul nu se ingroasa, mai lasati preparatul sa fiarba, dar cu oala neacoperita.
- Transferati totul intr-un bol si turnati laptele peste prunele cu sos.
- Consumati imediat, iar in 24 de ore ar trebui sa isi faca efectul.