Biscuiti cu aroma de portocale
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Persoanele care sufera de insuficienta renala pot consuma ca desert prajituri uscate, cu continut redus de sodiu, potasiu si fosfor.
Aceasta reteta de biscuiti cu aroma de portocale este potrivita regimului alimentar recomandat in afectiuni renale si diabet.
Ingrediente
- 320 grame faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 100 g zahar
- 1 ou mare
- 2 linguri ulei de rapita
- 1 lingurita esenta de portocale
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
- Amestecati primele 5 ingrediente uscate intr-un bol.
- Puneti oul, uleiul si esenta de portocale in bolul mixerului si procesati timp de 30 de secunde.
- Turnati compozitia lichida peste ingredientele uscate si amestecati cu o spatula.
- Puneti aluatul pe un tocator pe care ati presarat in prealabil putina faina si intindeti-l bine.
- Taiati coca in forme de biscuiti (dupa preferinte), apoi asezati-i in tava, intr-un singur strat.
- Coaceti biscuitii pana devin aurii, aproximativ 30 de minute.
- Lasati-i la racit la temperatura camerei.