Persoanele bolnave de gripa scad riscul raspandirii virusului daca stau macar o zi acasa

Actualizat: 11 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Virusul gripei de sezon se raspandeste rapid in mediile aglomerate, motiv pentru care persoanele care s-au imbolnavit ar trebui sa stea cel putin o zi acasa. Astfel, ele scad riscul raspandirii virusului gripei cu 25%, se arata intr-un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Pittsburgh (SUA).

Acestia sustin ca multi angajati sau elevi refuza sa stea acasa chiar daca se simt slabiti, stranuta, tusesc si au febra. Faptul ca merg la locul de munca sau la scoala desi sunt bolnavi nu face altceva decat sa favorizeze raspandirea virusului si imbolnavirea colegilor.

Cercetatorii ii sfatuiesc pe care prezinta simptome de gripa sa stea acasa cel putin o zi. Daca exista posibilitatea ramanerii acasa pentru inca o zi, sansele raspandirii virusului gripal scad cu 40%.

De asemenea, pentru prevenirea contactarii virusului gripal, toate persoanele sunt sfatuite sa se spele frecvent pe maini sau sa foloseasca geluri antibacteriene si servetele umede.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide Cum deosebesti raceala de gripa? Simptome care trebuie sa te trimita la medic in caz de raceala sau gripa Psihoterapeut Lavinia Stoian ne vorbeste despre cum iti revii dupa decesul unei persoane dragi Strategii de prevenire a gripei Rujeola - pojarul sau cori Viroza intestinala: cum o putem combate? Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Epilepsia (cauze, simptome, tratament) Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica Intoxicatia alimentara cu Salmonella Cum sa va spalati corect pe maini Ce afectiuni poti preveni daca mergi pe jos zilnic? Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Pastrarea conditiei fizice prin miscare