Medicamentele contra febrei te imbolnavesc mai repede de gripa. Afla de ce!

Actualizat: 23 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentele pentru ameliorarea simptomelor de raceala si gripa au efect opus in organism. Raspandesc mai repede virusul in corp si grabesc declansarea infectiei, potrivit cercetatorilor canadieni de la Universitatea McMaster.

Cele mai multe medicamente administrate in caz de gripa sunt antipireticele, utilizate pentru reprimarea febrei. Printre cele mai comune medicatii la care apeleaza pacientii infectati cu virusuri gripale se numara ibuprofenul, aspirina sau paracetamolul. Oamenii de stiinta canadieni au descoperit insa ca, pe de-o parte, aceste medicamente reprima febra, dar pe de alta parte, stimuleaza actiunea virusurilor in organism.

Prin impiedirea declansarii febrei sau scaderea ei cu ajutorul medicatiei, virusul gripal se inmulteste mai rapid si agraveaza simptomele acestei infectii respiratorii. Febra are un rol esential in reducerea inmultirii si activitatii virusurilor gripale in organism, protejandu-l de riscul de complicatii si de forme severe ale bolii.

Vaccinul antigripal ramane cea mai sigura forma de protectie impotriva gripei si scade necesitatea administrare a acestor medicamente cu multiple efecte secundare in organism.


Citeste si despre:

Tesutul mamar imbatraneste mai repede decat restul corpului De ce ne imbolnavim mai usor odata cu venirea frigului? De ce unii oameni imbatranesc mai repede? Te chinuie insomnia? Trucuri sa adormi mai repede si sa te odihnesti mai bine 4 moduri naturale de a scapa de acnee cat mai repede posibil Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Informatii importante despre medicamentele antiacide Cum sa vorbiti cu medicul despre medicamente? Anemia hemolitica 5 motive pentru care trebuie sa eviti excesul de antibiotice Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Viata persoanelor cu boala pulmonara obstructiv cronica Varianta Delta a noului coronavirus la copii. Ce trebuie sa stie parintii?
Cere sfatul medicului ×