Vaginoplastia

Actualizat: 21 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Chirurgia refacerii vaginului, Micsorarea vaginului

Descriere
Vaginoplastia este utilizata pentru a corecta problema relaxarii muschilor vaginali care apare in general dupa nastere. Aceasta procedura chirurgicala va tonifia muschii si tesuturile de sustinere, asa ca veti avea o putere mai mare de contractie si control. Vaginoplastia ajuta de asemenea si la amplificarea experientelor sexuale ale unei persoane si poate fi insotita de alte proceduri de refacere precum refacerea labiilor si refacerea himenului.

Durata
Aproximativ 1-2 ore.

Efecte secundare
Imediat dupa operatie, pot sa apara dureri si umflaturi.

Recuperare
Pentru a va ajuta organismul sa se refata dupa vaginoplastie, trebuie sa urmati instructiunile date de medic cu strictete.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa aproximativ 1 saptamana.
Puteti reincepe activitatea sexuala: dupa aproximativ 4-6 saptamani.

Riscuri

Posibilitatea unor complicatii date de anestezic, cicatrici, lezarea nervilor, umflaturi, infectii, sangerari, desfacerea ranii si refacere intarziata. Ati putea avea si schimbari privind senzatiile si durerea in timpul actului sexual.

Rezultate

De lunga durata pana la permanente.

Tehnica

Inainte de operatie, femeii i se cere sa faca teste sangvine de baza, teste de urina si testul de sarcina. Doctorul va discuta cu pacientul despre acestea in timpul vizitei pentru consultatie. In timpul operatiei, chirurgul va lega muschii intinsi in partea posterioara a vaginului si ii va miscora cu ajutorul unor ligaturi dizolvabile; pielea nedorita este inlaturata. Aceasta metoda ajuta la intarirea muschilor vaginali si a tesuturilor din jur prin reducerea excesului de piele. Vaginoplastia va readuce vaginul femeii la stadiul de dinaintea sarcinii. Pacientele care recurg la aceasta metoda vor observa o miscorare imediata a diametrului vaginului alaturi de sporirea tonusului muschilor vaginali.

Starea pacientului

Este necesara spitalizarea.

Anestezia
Generala


Citeste si despre:

Atrezia sau agenezia vaginala Vaginita atrofica Vaginita bacteriana-generalitati Lubrefierea insuficienta a vaginului Vaginita bacteriana Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) Una din cinci femei se confrunta cu vaginita in timpul sarcinii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Vaginita inflamatorie Problemele medicale ale vaginului Vulvodinia Spalaturile vaginale Histerosalpingograma E. coli si sarcina Semne si simptome ale afectiunilor vaginale