Implanturile fesiere

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Implanturile fesiere sunt utilizate de barbatii sau femeile care isi doresc forme mai rotunjite si/sau un fizic bine proportionat. Prin aceasta procedura se imbunatateste conturul feselor prin crearea unei forme pline. Facute din silicon solid sau semi-solid, implanturile fesiere dau, la atingere, o senzatie similara cu atingerea unor muschi bine tonifiati.

Durata
Aproximativ 2 ore.

Efecte secundare
Durere, rani, amorteala, umflaturi de mici dimensiuni si echimoze in primele cateva zile.

Recuperare

Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 5-7 zile.
Puteti face activitati fizice intense: dupa aproximativ 1 luna.

Riscuri

Infectii, sangerari, afectarea nervilor si/sau muschilor si asimetrie.

Rezultate
Permanente (implanturile fesiere in care se foloseste tesutul adipos al pacientului pot necesita repetari periodice).

Tehnica

In mod tipic, medicul va face o incizie in zona de intalnire a feselor cu partea posterioara a coapselor, sau in zona coccigiana (in partea superioara a santului interfesier). Oricum, incizia se face de obicei in zona coccigiana pentru ca cicatricile sunt ascunse astfel (in ciuda faptului ca in aceasta zona exista un risc mai mare de infectie). Doctorul v-a crea un "buzunar" suficient de mare pentru a fi inserate implanturile fesiere, care pot fi puse fie sub muschiul fesier mare, fie deasupra acestuia. Liposuctia este ocazional folosita alaturi de marirea feselor, cu scopul de a amplifica forma feselor.

Starea pacientului
Pot exista cazuri in care pacientul sa necesite spitalizare si cazuri in care aceasta sa nu fie o necesitate.

Anestezie
Generala


Citeste si despre:

Implanturile fesiere: cate tipuri sunt si ce riscuri implica ele? Ridicarea feselor Sindromul Piriformis Muschi vs Grasime Cum putem invinge celulita? Purpura Henoch - Schonlein Celulita Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Sciatica Remedii naturale la domiciliu pentru celulita Totul despre liposuctie Adevarul despre celulita Operatiile plastice dupa slabirea drastica in greutate Cele mai eficiente tratamente contra celulitei Cum scapi rapid de celulita: remedii care si-au dovedit eficienta
Cere sfatul medicului ×