Ridicarea feselor

Actualizat: 02 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta procedura poate imbunatati forma si conturul feselor. Este o procedura chirurgicala care implica indepartarea tegumentului si grasimii in exces de la nivel fesier. Este utila in cazul persoanelor care au scazut sever in greutate sau care doresc pur si simplu sa arate bine.

Pacientii care doresc o interventie prin liposuctie sunt cei mai buni candidati pentru ridicarea feselor. Liposuctia efectuata singura poate lasa tegument in exces, care atarna si necesita ridicare. Medicii recomanda efectuarea ambelor procedurii in acelasi timp.

Procedura: inciziile sunt efectuate sub regiunea fesiera, unde nu sunt vizibile. Ulterior, medicul chirurg va indeparta tegumentul in exces si care atarna. Pentru imbunatatirea aspectului feselor, se poate efectua si liposuctia. Acestea nu necesita spitalizarea pacientului, procedurile dureaza de la doua la patru ore. Se va efectua anestezie generala.

Efecte adverse frecvente: efectele adverse includ durere, senzatie de amorteala, echimoze locale, toate dispar in cateva saptamani. Aspectul cicatricilor se imbunatateste in timp.

Complicatii: desi complicatiile sunt rare, ele includ sangerarea, infectia si colectii lichidiene persistente. Uneori mai sunt necesare interventii suplimentare pentru corectarea oricaror probleme ce pot aparea la nivelul locului inciziei, de exemplu daca pacientul sta pe incizie sau face miscari de intindere la acest nivel.

Recuperare: principalul obstacol in vindecare si recuperare il constituie faptul ca pacientul nu are voie sa se aseze pe incizie. De obicei pacientii trebuie sa se intinda pe burta in timpul primei saptamani dupa interventie, in functie de extinderea interventiei. Pe masura ce inciziile se vindeca, pacientul isi poate relua activitatea normala, incluzand si pozitia sezanda.
Recuperarea initiala dureaza aproximativ 10 zile, cu recuperare completa in patru pana la sase saptamani. Inciziile pot necesita pana la un an pana la vindecare si estompare.

Rezultate: acestea sunt de lunga durata daca pacientul urmeaza o dieta adecvata si efectueaza exercitii fizice regulat. Cu toate acestea, ca orice procedura de lifting, ar mai putea fi necesare proceduri suplimentare.


Citeste si despre:

Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma 13 produse de care nu aveti nevoie Sindromul Piriformis Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Efectele diabetului asupra organismului - bolile cardiovasculare Muschi vs Grasime Cum putem invinge celulita? Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Exercitiile fizice - beneficiu pentru organism si piele Simptome ale afectiunilor mamare Dureri lombare Tratamentul febrei la copii Sciatica Sfaturi pentru prevenirea hiperlordozei Ridicarea coapselor