Silicon

1. medicament utilizat in cursul bolilor digestive.
Siliconul se prezinta sub forma unor pansamente, sau topice, digestive, care se iau pe cale orala si nu actioneaza decat local, formand un strat protector ce tapeteaza mucoasa.

Indicatii Siliconii sunt indicati pentru micsorarea durerilor in colopatiile functionale (denumite in mod curent colite), in excesele de gaze, in inflamatii (esofagita, gastrita, duodenita).

Incompatibilltati -Ca orice pansament digestiv, siliconii micsoreaza absorbtia altor medicamente: luarea acestor medicamente trebuie sa se faca in consecinta la o distanta in timp de cel putin doua ore.

2. Material care intra in compozitia protezelor ca, de exemplu, protezele mamare (inlocuind un san sau umfland un piept considerat prea plat) sau articulare (inlocuind o articulatie sau un tendon).
Siliconul nu este nici cancerigen, nici alergizant. El poate antrena totusi cicatrice fibroase in jurul protezei.

Citeste si despre:

Diafragma Implanturile fesiere: cate tipuri sunt si ce riscuri implica ele? Ridicarea sanilor sau liftingul mamar Cand este necesara operatia de indepartare a implantului mamar? Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Liftingul membrelor superioare (brahioplastia) Remodelarea sanilor Alergii care umbresc frumusetea Dezlipirea sau decolarea de retina - tratament
Cere sfatul medicului ×