Pierdeti in greutate fara dieta

Actualizat: 03 Aprilie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Va puteti mentine controlul greutatii prin mici schimbari care pot fi incluse pe termen lung in stilul dvs. de viata.

Cu ajutorul acestor ajustari minore din viata dvs. veti putea descoperi modul in care puteti sa slabiti si sa va mentineti greutatea corporala pe care o doriti.

Iata mai jos cateva obiceiuri sanatose care va pot ajuta sa pierdeti in greutate fara sa apelati la diete drastice.

Obiceiuri sanatoase care va pot ajuta sa reduceti din kilogramele nedorite

- Cronometrati mesele principale. Setati cronometrul ceasului pentru 20 de minute si asigurati-va ca respectati acest timp. Mancati incet, savurati fiecare muscatura si opriti-va din mancat in momentul in care cele 20 de minute s-au scurs. Acest ritm lent de mancat va va oferi placere chiar si atunci cand veti manca portii mici si va declansa productia de hormoni ai corpului care transmit creierului ca stomacul s-a umplut. In acest mod se va evita supraalimentarea si eventualele tulburari gastrice cauzate de mancatul rapid.

- Dormiti mai mult si va veti ingrasa mai putin. Potrivit expertilor, o ora in plus de dormit pe noapte poate ajuta o persoana sa slabeasca pana la 6,5 kilograme in fiecare an. Cercetatorii au atribuit aceasta caracteristica persoanelor ce consuma aproximativ 2500 de calorii pe zi. Oamenii de stiinta sustin ca atunci cand o persoana doarme mai mult noaptea (de preferat sa se mearga la culcare pana in ora 22:30), aceasta va consuma mai putine gustari nesantoase intre cina si ora de dormit. Acest lucru determina scaderea aportului caloric anual cu pana la 6 procente.

- Mancati mai multe legume. Din punct de vedere psihic, reducerea portiilor poate fi descurajanta pentru supraponderalii care incearca sa slabeasca. Dar aspectul nu trebuie sa devina unul negativ - mariti sau respectati dimensiunea portiilor de mancare, dar includeti in acestea legume si fructe. Cantitatile mari de fibre din legume si fructe vor inlocui caloriile in exces. Gatiti legumele fara adaos de grasimi. Asezonati-le cu sos de lamaie si plante aromatice, in loc sa utilizati sosuri grase.

- Optati pentru cereale integrale. Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun, orzul, ovazul, hrisca si graul integral, trebuie sa faca parte din planul dvs. de slabire. Acestea contin foarte putine calorii si ajuta la reducerea colesterolului din sange. Cerealele integrale sunt acum incluse in multe produse alimentare, printre care napolitane, blaturi de pizza, briose, paste si paine.

- Evitati grasimile. Excludeti baconul de la micul dejun sau din sandviciurile de la ora pranzului. Aceasta metoda simpla va reduce aportul caloric zilnic cu pana la 100 de unitati. Printr-o simpla formula matematica, acest lucru inseamna reducerea greutatii corporale cu pana la 5 kilograme pe an. Puteti alege alte produse mai sanatoase pentru a inlocui sunca ardei, rosii, mustar sau branza de capra.

- Reduceti aportul de zahar. Inlocuiti bauturile indulcite cu zahar cu apa plata sau minerala sau alte bauturi care nu contin calorii. Astfel veti evita zilnic consumul pana la 10 lingurite de zahar. Daca apa simpla nu va satisface, puteti aduga lamaie, menta sau capsune pentru o aroma mai interesanta.


Citeste si despre:

Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile 8 deserturi care va ajuta sa pierdeti in greutate Cum sa pierdeti in greutate definitiv Cum sa pierdeti in greutate cu ajutorul fibrelor Pierderea in greutate la persoanele cu diabet zaharat Excesul de fructe si cresterea in greutate Dieta cu ciocolata Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Dieta Atkins: ghid pentru incepatori Adevaruri despre pierderea in greutate Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Dieta de 1200 de calorii: avantaje si dezavantaje Dieta Cambridge Dieta dinainte de nunta Dieta Ornish