Efectele uimitoare ale usturoiului consumat pe stomacul gol

Actualizat: 25 August 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol.

O serie de studii arata ca usturoiul previne multe afectiuni, fiind considerat un antibiotic natural. Mai mult, daca este consumat pe stomacul gol, usturoiul este un aliat de nadejde impotriva bacteriilor care se gasesc in stomac, combate diareea, stimuleaza digestia si pofta de mancare.

Usturoiul prezinta, de asemenea, si proprietati antiseptice, vermifuge, fiind chiar un antidot impotriva turbarii si a muscaturilor de vipera.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Beneficii

Beneficii

• Este un veritabil antibiotic natural. Daca este consumat zilnic, previne virozele si gripele. Usturoiul combate infectiile, lupta impotriva germenilor, elibereaza sinusurile si bronhiile. Mai mult, potrivit unor cercetari, un miligram de usturoi are aceeasi putere ca 25 de unitati de penicilina.

• Eficient impotriva streptococilor. Astfel, streptococii care cauzeaza uneori scarlatina, difterie, febra reumatica sunt distrusi de usturoi. In plus, usturoiul contine si bogate surse de germaniu si seleniu organic, care sunt foarte bune in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer.

De asemenea, este indicat in cazul astmului, al bronsitei, imbunatateste circulatia si functiile inimii, previne cancerul, ajutand organismul sa elimine toxinele.

• Previne bolile arteriale si este eficient impotriva hipertensiunii arteriale. In plus, usturoiul nu interactioneaza cu efectul medicamentelor.

Astfel, exista studii care arata ca un catel de usturoi consumat la primele ore ale diminetii reduce simptomele hipertensiunii arteriale si regleaza circulatia.

• Adjuvant impotriva diabetului. Acest lucru nu inseamna ca poate trata diabetul, insa prezinta beneficii asupra organismului, deoarece scade glicemia, diabetul zaharat putand fi astfel usor de monitorizat.

• Stimulent al sucurilor gastrice. Usturoiul contribuie la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat.

• Daca este consumat pe stomacul gol, se pare ca usturoiul este benefic impotriva diferitelor forme de cancer, dar si impotriva bolii Alzheimer.

• Scade riscul cancerului oral. Un studiu efectuat in China a aratat ca cei care au consumat usturoi pe stomacul gol, de doua ori pe saptamana, au redus riscul aparitiei cancerului oral cu pana la 45%.

• Un excelent detoxifiant al organismului. Se pare ca usturoiul este foarte bun pentru detoxifierea organismului, distruge parazitii si viermii intestinali si previne boli precum tifosul, diabetul, depresia si anumite tipuri de cancer.

• Trateaza diareea. In plus, lipsa poftei de mancare si stresul sunt afectiuni pe care usturoiul consumat pe stomacul gol le poate trata.

• Consumat cu regularitate, acesta poate vindeca bolile de stomac si intestine, deoarece alicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive.

In plus, usturoiul poate fi intrebuintat in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele.

• Are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, fiind un bun leac in cazul amigdalitelor, a faringitelor si a laringitelor.


Citeste si despre:

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi Remedii naturale pentru cancerul de san Alimente care previn cancerul de colon Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Plan de detoxifiere pentru 7 zile Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 9 alimente recomandate cand aveti gripa Combinatii periculoase de medicamente Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna Unt versus margarina Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Detoxifiere naturala de primavara Alimente bogate in antioxidanti