Beneficiile consumului de carne de curcan

Actualizat: 28 Martie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar.

Carnea de curcan are un continut ridicat de proteine. Acest tip de carne este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu.

Informatii nutritionale

Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan:

- Aport crescut de proteine. 100 de grame de carne de curcan ofera aproximativ 32 grame de proteine, fapt ce o transforma intr-o o sursa buna de aminoacizi esentiali. Doar o singura portie de carne de curcan furnizeaza organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, curcanul este recomandat pentru dietele care promoveaza pierderea in greutate. Proteinele incetinesc digestia, oferind o senzatie prelungita de satietate. Acest lucru inseamna ca veti manca mai putin la urmatoarea masa si astfel puteti slabi. Pieptul de curcan fara piele este cea mai buna optiune.

- Protectie anticancer. Un beneficiu mai putin cunoscut al carnii de curcan este protectia anticancer. Acest lucru este posibil datorita mineralelor esentiale care se gasesc in compozitia carnii de curcan. Aceasta contine seleniu, care este un mineral esential pentru functionarea normala a glandei tiroide si a sistemului imunitar. Seleniul are, de asemenea, actiune antioxidanta, ajutand in lupta cu radicalii liberi din organism.

- Aport crescut de vitamine din grupul B. Carnea de curcan este bogata in vitaminele B3 si B6. O singura portie de carne de curcan ofera pana la 36% din aportul zilnic recomandat de B3 si 27% din doza zilnica indicata de vitamina B6.

- Continut scazut de grasimi saturate. Grasimile saturate sunt necesare pentru functiile biologice ale organismului, producerea de hormoni si eliberarea energiei. Cu toate acestea, orice persoana care doreste sa isi mentina sanatatea trebuie sa evite consumul exagerat de grasimi saturate. Carnea de curcan are mai putin de 12% din cantitatea zilnica recomandata de grasimi saturate per 100 grame portie.

- Imbunatateste calitatea somnului. Carnea de curcan contine o substanta numita triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie.

Cu un pic de imaginatie, carnea de curcan poate fi utilizata pentru prepararea sandviciurilor, supelor, salatelor, omletelor si tocanitelor. Cu atatea beneficii pentru sanatate, carnea de curcan este o optiune foarte buna pentru un plan alimentar sanatos.


Citeste si despre:

Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Veganism si vegetarianism: diferente, beneficii si riscuri asociate Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor Beneficiile dietei mediteraneene Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cele mai consumate alimente cancerigene Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Greseli de evitat si modificari benefice dupa menopauza Beneficiile fosforului pentru sanatate Sunt vitaminele si mineralele singurele benefice pentru energie si imunitate? Dieta si bolile cardiovasculare Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje