10 moduri prin care poate fi imbunatatit sistemul imunitar

Actualizat: 05 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Mentinerea functionarii optime a sistemului imunitar este unul din cele mai bune lucruri pe care cineva il poate face pentru sanatatea sa. Multi oameni nu contribuie la stimularea sistemului imunitar si asteapta ca aceasta functie vitala sa atinga cel mai inalt nivel fara a intreprinde vreo actiune. Exista zece modalitati eficiente si naturale cu ajutorul carora orice persoana si-ar putea imbunatati sistemul imunitar si l-ar putea pastra sanatos.

Cum poate fi imbunatatit sistemul imunitar

- Alimente sanatoase - Fiecare persoana este ceea ce mananca si exista diferite alimente care pot incuraja cresterea si repararea celulelor sanatoase.

- Activitate fizica - Exercitiile fizice permit celulelor sa se dezvolte si sa functioneze normal si chiar sprijina formarea de celule care lupta impotriva infectiilor, alaturi de mentinerea unei greutati sanatoase.

- Odihna suficienta - Somnul suficient ajuta la diminuarea stresului, a inflamatiei si ofera organismului suficient timp de a face reparatiile necesare ca urmare a daunelor provocate de diverse influente din viata de zi cu zi.

- Relaxare - Stresul este un mare dusman al imunitatii. Acesta are efect direct asupra a majoritatii lucrurilor care contribuie la mentinerea unei vieti sanatoase astfel ca invatarea unor tehnici de relaxare poate fi utila pentru pastrarea sanatatii si a starii generale de bine, zi de zi.

- Suplimente de vitamine - Poate fi dificil sa se obtina nutrientii necesari organismului doar din dieta, asa ca poate fi util sa se administreze zilnic multivitamine pentru ca sistemul imunitar sa primeasca nutrientii si vitaminele potrivite pentru buna sa functionare.

- Combaterea radicalilor liberi - Radicalii liberi sunt poluantii corpului, care pot deteriora celulele, facand activitatea sistemului imunitar mai dificila. Prin consumul de alimente care contin antioxidanti, vor fi produse celulele care lupta impotriva bolilor si care au rolul de a mentine organismul sanatos.

- Rasul - Studiile au demonstrat ca in timpul rasului sunt eliberate endorfine, este redus stresul si creste numarul de celule albe din sange care sprijina sistemul imunitar.

- Optimism - O minte sanatoasa sta la baza unui organism sanatos, iar starea gemerala de sanatate ar trebui sa creasca nivelul de optimism al unei persoane.

- Modificarea stilului de viata - Fumatul, alcoolul, dieta improprie si un stil de viata sedentar pot afecta in mod negativ sistemul imunitar.

- Consult medical - Atunci cand toate aceste metode de mai sus esueaza, se va consulta medicul pentru a se afla care ar putea fi alte modalitati prin care ar putea fi imbunatatit sistemul imunitar si de a avea o viata mai sanatoasa.


Citeste si despre:

Cum poate fi redusa febra in cazul bebelusilor? 6 motive pentru care raceala persista Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei Modalitati de imbunatatire a calitatii somnului pe timp de vara 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Sedentarismul, mai letal decat obezitatea. Cum sa traiti mai mult prin miscare! 16 moduri simple de a reduce stresul si anxietatea 3 sfaturi pentru cresterea imunitatii in sezonul rece Raceala si gripa: cum ne protejam in sezonul rece Beneficiile consumului de carne de curcan Pot suplimentele alimentare sa-ti creasca imunitatea? 10 beneficii surprinzatoare ale sexului Atitudinea pozitiva - cat de importanta este si cat te influenteaza cei cu atitudine negativa/pozitiva Detoxifierea limfatica Sistemul imunitar al organismului - anticorpii Afectiunile sistemului imunitar