Alegerea sutienului potrivit

Actualizat: 16 Septembrie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Pe masura ce forma si marimea sanilor se modifica la fiecare variatie de greutate de cel putin 5 kilograme, femeile au tendinta sa-si evalueze masura bustului in mod eronat, conform unor date din trecut care nu mai sunt relevante in prezent. Alegerea sutienului potrivit devine astfel o sarcina dificila, impunandu-se cateva repere demne de urmat.

Potrivit expertului in lenjerie intima, Linda Becker, sutienul trebuie sa detina doua calitati de baza: sa se muleze perfect pe bust si sa asigure un confort sporit. Aceasta sustine ca aproape toate femeile nu isi cunosc adevarata masura sutienului, nu stiu ce inseamna cu adevarat confortul de care ar trebui sa se bucure purtandu-l.

Alegerea sutienului potrivit

Masura nepotrivita

Masura nepotrivita se poate identifica atunci cand sutienul se ridica nefiresc la spate sau bretelele au tendinta sa cada de pe umeri. In acest caz, banda este prea larga in comparatie cu circumferinta bustului.

Masura ideala

Confortul este cuvantul de ordine in alegerea unui sutien, asadar masura ideala este atunci cand banda sta fixata perfect pe trup, in conditiile in care sutienul este prins la capacitatea sa cea mai ampla.

Daca banda si bretelele intra in mod excesiv in piele iar functia respiratorie este usor inhibata, inseamna ca dimensiunea sutienului este prea mica.

Sustinerea sanilor mari

Femeile cu bust generos nu trebuie sa caute sustinere in bretele, care odata stramtate pot afecta nervii din zona umerilor. Efectul trebuie sa fie conferit de banda mai lata a sutienului, recomandata pentru sanii mari.

Uzura excesiva

Sutienul nu mai este folositor atunci cand cand elasticul sau prezinta imperfectiuni si denivelari, se largeste vizibil chiar daca este prins la ultimul carlig iar sarma a iesit din tesatura, materialul s-a gaurit si cupele sunt deja diforme.


Citeste si despre:

8 semne timpurii ale sarcinii Alaptarea Haine pe care sa nu le porti niciodata la sala de sport Nasterea naturala Sindromul premenstrual Durerile de spate: 6 cauze surprinzatoare si remediul lor Ridicarea sanilor sau liftingul mamar Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata 5 beneficii ale utilizarii protectiei solare Cand este necesara operatia de indepartare a implantului mamar? Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Afectiunile cutanate Primul trimestru de sarcina 7 avantaje si dezavantaje ale operatiilor estetice Cum sa recunosti alunitele periculoase Care sunt cauzele durerilor la san? Ne raspunde Dr. Cristian Nicolae, medic primar radio-imagistica